EVET/ HAYIR

EVET/ HAYIR
16 Nisan referandumu Cumhuriyet tarihimiz için önemli bir tarih. Evet oyu verecek olan kişilerin sesleri bugünlerde daha gür çıkıyor haliyle. Hatta kampanya...

16 Nisan referandumu Cumhuriyet tarihimiz için önemli bir tarih. Evet oyu verecek olan kişilerin sesleri bugünlerde daha gür çıkıyor haliyle. Hatta kampanya yürütüyorlar kendi sosyal medya hesaplarından. E memlekette kraldan çok kralcı olduğu için bu işlere pek şaşırmıyoruz. Ama keşke imkân olsa da bir anda Cumhurbaşkanı evet yerine hayır oyu vereceğini açıklasa? O kralcı evet kampanyası yapan şahısların yüzlerini, hal ve hareketlerini görmek isterdim.Ama maalesef ki böyle bir şansımız yok.

Referandumdan evet çıkması durumunda ülke gerçekten feraha, refaha ulaşıp söylendiği gibi büyük yol mu kat edecek? Evet çıkması durumunda kısa ve orta vadede (1-5 yıl) güncel durumumuzdan daha iyi olacağımız kesin. Sonuçta mevcut AK Parti hükümeti halktan güvenoyu alarak çıkmış olacak ve bu da hükümeti diğer partilere (sadece siyasi parti değil, müzakerede bulunulan tüm kurum, kuruluş, yabancı ülke ve örgütlere karşı) daha kuvvetli bir pozisyona getirecek. Evet çıkması halinde mevcut parlamenter sistemin 2 sene daha devam etmesinden dolayı hükümetin icraatlarını daha kararlı bir şekilde yapma isteği ve kuvveti verecek kuşkusuz. Bu sebeple kısa ve orta vadede ülkemiz adına iyi bir tercih olarak görünmektedir.

Ancak bundan 20 sene sonrasını da düşünmemiz gerekir. 20 yıl sonra seçilen başkan kendi çıkarlarını ülkenin çıkarları üzerine koyarsa ne yapacağız? Koymayacağının garantisini nasıl verebiliriz? Şuan görevde olan Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın görevini layığıyla yerine getireceğine inanıyoruz toplum olarak ama ondan sonra gelecek olanların şuan ki gibi olmasını beklemek çok gerçekçi olmaz diye düşünüyorum özellikle fazla lider çıkaramayan bir toplum olduğumuzu düşünecek olursak.

Hayır çıkması durumunda batıya Türk halkından tokat gibi cevap demektir. O zaman o kıt batılılar anlayabilir “Türk toplumunun düşündükleri düzeyin çok üstünde bir toplum olduğunu”. Millet olarak idrak edip kendi gelecekleriyle ilgili kararı verebiliyorlar algısını beyinlerine sokabiliriz. Hala bizi diğer Arap ülkelerine benzeten batılılar mevcut hem de oldukça büyük oranda.Biz 100 yıllık tarihimizde henüz ne durumda olduğumuzu anlatamadık.

Fakat bu oylamada olur da aksilik çıkıp hayır sonucu çıkarsa her şey eskisi gibi devam edeceğini unutmamamız lazım. Evet ülkemizi yönetenleri seviyoruz ve arkasındayız o sebeple yerel ve genel seçimlerde onu seçiyoruz millet olarak.Ancak ülkenin çıkarlarını da gözeten bir toplumuz.Yine Cumhurbaşkanı görevinde olacak yine hükümet ülkeyi yönetecek ama alışkın olduğumuz şekilde parlamenter sistemle yönetilecek. 100 yıldır oluşturamadığımız imajı bu referandum sonrası oluşturmamız mümkün ve bu ülkemize uzun vadedegetirisi olumlu olacaktır.

Bu haber toplam 851 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.