Güzide Kasim

Güzide Kasim

Evet suçluyum, Suçluyuz!!!

Evet suçluyum, Suçluyuz!!!

Evet suçluyuz, kadın olarak, suçluyum, suçluyuz. Neden mi? Çünkü çocuklarımızı yetiştirirken kız-erkek ayrımını yaparak bugün kü durumun tek suçlusu biz kadınlarız.

Daha kundakta başlıyoruz ayrım yapmaya;

*Erkek bebeğin altını ulu orta değiştirirken,  kız bebeğimizin altına değiştirmek için kıyı köşe saklanıyoruz.

*Yazın denize girmek için götürdüğümüz erkek çocuğumuzun üstünü ulu orta değiştirirken, hatta mayosuz denize girmesine bile izin verirken, kız çocuğumuzu mayosuz, şortsuz çıkaramayız.

*Erkek çocuğumuzu sünnet ettirmek için davul zurna çaldırırken hatta “oğlum erkek oldu “ derken, kızımızın ergenlik çağında vücudu şekillenmeye başlarken onu gizlemeye çalışıyoruz.

Regl olduğu zaman davul zurna mı çaldırıyoruz?

*Sonra çocuklarımız büyüyor. Erkek çocuğumuzun kız arkadaşı olunca sanki Nobel ödülü almış gibi gururlanıyoruz. Ama kızımızın erkek arkadaşı olunca hemen kısıtlamalar başlıyor.

Erkek egemenliğini öne sürerek giyim kuşamına müdahale ediyoruz. “Baban kızar, erkekler bakar”…vb. diyerek.

*Çocuklarımız evlilik çağına gelince en büyük darbeyi yine biz yapıyoruz. Gelinimize yani hem cinsimize kaynanalık yapıyoruz. Başlıyoruz psikolojik işkenceye,  oğlumuzu da kıskanıp onu eşine karşı doldurmaya başlıyoruz…

Ve bütün bunlara çevresel, toplumsal baskılar ekliyoruz.

***                  ****                 ****

Erkek birlikte olduğu kadını aldatıyor. Ve yine kadının karşısına yine bir kadın çıkıyor.

İşte böyle bir aile, toplumda yetiştirip sonra kadın hakkı diye ayaklanıyoruz. Erkeklerin ne suçu var ki ?  Onlara biz öğretiyoruz kadına düşmanlığı…

Ve öyle bir hale geliyorlar ki! Kadını, insan değil cinsel obje olarak görmeye başlıyorlar…

***                  ***                  ***

Günümüzde biz kadınlar hekim şeçiminde bile kadın/ erkek diye ayrım yaparak seçiyoruz.

Şimdi söyleyin ayrımcılığı kim yapıyor?

Saygı istiyorsak saygılı olmayı öğretelim. “Sen bulaşık yıkayamazsın, ablan / kız kardeşin yemeğini hazırlasın. Kızım abin/erkek kardeşin çayını getir, suyunu götür. O erkek, sen kızsın. Sen kızsın, o erkek akşamları dışarı çıkabilir. Dışarıda kalabilir. Ama sana yok çünkü sen kadınsın. Kocana itaatkar ol. Erkektir yapar.” diyerek çocuklarımızı ayrıştırmadan büyütelim.

Kadına saygıyı kadına değeri yine biz öğreteceğiz. Unutmayın kadın insan,  erkek insanoğlu dur. Ey insanlar şimdi en büyük göreviniz oğullarınıza İNSANLARA saygılı olmayı ve adaleti öğretiniz. İşte o gün,  gün sizin gününüz bütün günler sizin olur.

Eğitim ailede başlar.

Arpa ektiğin tarladan buğday bekleme…

Hadi bakalım bugünümüz kutlu olsun. Yarına Allah kerim!!!

Bu yazı toplam 962 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR