EVİNİN BAHÇESİNİ BIÇAK ATÖLYESİNE DÖNÜŞTÜRDÜ

EVİNİN BAHÇESİNİ BIÇAK ATÖLYESİNE DÖNÜŞTÜRDÜ
Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan polis memuru Mehmet Yurdakul, evinin bahçesine hurda malzemelerden kurduğu atölyede kişiye özel tasarım bıçaklar yapıyor.SİNEM KORKMAZMuğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan polis memuru Mehmet...

Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan polis memuru Mehmet Yurdakul, evinin bahçesine hurda malzemelerden kurduğu atölyede kişiye özel tasarım bıçaklar yapıyor.

SİNEM KORKMAZ

Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan polis memuru Mehmet Yurdakul, evinin bahçesine hurda malzemelerden kurduğu atölyesinde demiri ateşte döverek, birbirinden güzel bıçaklara dönüştürüyor.

Baba mesleği olan demirciliği hobi olarak sürdürdüğünü belirten Yurdakul, evinin bahçesine kurduğu atölye de huzur bulduğunu, atölyesinde kullanmak için hurdadan aldığı ve kendi becerilerini kullanarak yaptığı makinelerle bıçak yapmaya başladığını söyledi.

“BIÇAK YAPMAK HAZ VERİYOR”

Demircilikle küçük yaşlarda tanıştığını söyleyen Mehmet Yurdakul, “Babam demircilik işleri ile uğraştığı için bizde bu işin içinde yetiştik. Dolayısıyla bu işe çocukluğumuzdan oyun gözüyle başladık. Atamızdan gelen bir iş olduğu için devam ettik. Hatta mesleğe girmeden önce ortak olarak bir dükkan açmıştım. O dükkanı sonra kapattık. Sonra memuriyete girdim ve dolayısıyla mesleği bırakmış oldum.

Ustalık belgem, her şeyim var. Tabi memuriyette

çalışmaya başlayınca işimiz bize hobi olarak kaldı. Fırsat buldukça bıçak yapıyorum. Bana bıçak yapmak haz veriyor. Çok severek yapıyorum. Bu yüzden emekli olunca ufak bir atölye açarak bu işle uğraşmaya devam edeceğim” dedi.

“HURDALARDAN ATÖLYE KURDUM”

Yaptığı işin emek vermeden yapılamayacağını söyleyen Mehmet Yurdakul, “Demire şekil verince, bir hurda malzemeyi güzel bir şeye çevirince insan gerçekten mutlu oluyor. Bir eser ortaya koymak çok büyük mutluluk veriyor, bunu yapan bilir. Burada bıçak yapımında ihtiyaç duyulan her şeyi hurda malzemelerden kendim yaptım. Hurdalardan kendime bir atölye kurdum diyebilirim. Mengeneyi de kendim yaptım, örsü de kendim yaptım. Kısacası hayatımdaki

her şeyi kendim üretmeye çalışıyorum.

Yaptığım makine piyasada

beş altı bin lira arası

satılıyor fakat ben hurda parasına yaptım. Yani iki yüz lira gibi bir şey. 17 yaşında bir oğlum var amaçlarımdan biri de oğluma bu işi öğretmek. Meslek olarak yapıp yapmaması önemli değil, öğrensin belki ileride bir işine yarar diye düşünüyorum. Burada amacımız bir seri üretim yapmak ya da ticaret değil. El emeği ile emek vererek ortaya güzel bir şeyler çıkarmak. Güzellik insanın yaptığı işten haz almasında” dedi.

Değişik boylarda ve

desenlerde bıçaklar yaptığını dile getiren Yurdakul, “Normal düz bıçak isteyenler de oluyor, üzerinde ismi yazmasını isteyenler de.

Bazıları yılan gibi desenler istiyor. Hepsi işçilik ve emek isteyen tasarımlar.

Ortaya istenilen ürünü çıkardığımda yaşadığım haz bana yetiyor” şeklinde konuştu.

Yurdakul, arkadaşlarının ve dostlarının yanı sıra bazı siyasetçiler için de bıçak yaptığını kaydetti.

Bu haber toplam 319 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.