Evlere su yok, cadde yıkamaya var

Evlere su yok, cadde yıkamaya var
Muğla’nın Menteşe ilçesinde Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan su kesintileri devam ediyor. Uzun süreli...

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan su kesintileri devam ediyor. Uzun süreli yaşanan su kesintileri Menteşeli vatandaşları isyan etme noktasına getirirken, belediyeye ait olan ve akşam saatleri çalışmaya başlayan bahçe sulama fıskiyelerinin ana caddeleri su içinde bırakması “Evlerde su yok ama caddeler su içinde” dedirtti.

Sinem Korkmaz

Muğla’nın Menteşe ilçesinde su kesintileri devam ediyor. Menteşe ilçesinde uzun süredir yaşanan su kesintileri vatandaşı canından bezdirdi. Evlerde uzun süreli su kesintileri yaşanırken, belediyeye ait olan bahçe sulama fıskiyelerinin ana caddeleri su içerisinde bırakması vatandaşın tepkisini çekti. MUSKİ’ye tepkili olan vatandaşlar, “Evlerde su yok ama caddeler su içinde” dediler.

“MUSKİ YETKİLİLERİ AÇIKLAMA YAPSIN”

Sürekli arıza bahanesiyle suların kesildiğini söyleyen bir vatandaş, “Neredeyse her gün akşam saatlerinde sularımız kesiliyor. Biz artık mağduriyetimizi anlatmaktan yorulduk. Bu dönemde bu kadar uzun süreli su kesintisi olur mu? Bir de büyükşehiriz. Evlerimizde suyun kesik olduğu saatlerde her ne hikmetse sokak fıskiyeleri çalışıyor. Çalışmakla da kalmıyor, caddelere harıl harıl su akıyor. Cadde adeta sular altında kalıyor. Evlerde su yok, caddeler su içerisinde. Özellikle MUSKİ’nin olduğu cadde göl gibi. Dalga geçer gibi adeta. Bir sürü araba, motor geçiyor oradan. Yapılan her iş ters. Biz artık şaşırmaktan yorulduk olanlara. Biran önce artık arıza mı ne varsa çözülsün. Sularımız kesilmesin. Eğer kesilmeye devam edecekse de MUSKİ yetkilileri çıkıp bir açıklama yapsın. Öyle sürekli arıza mesajı atarak olmuyor. Halka karşı biraz üzerlerine sorumluluk alsınlar” dedi.

“YOLLARDAKİ SULAR KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR”

Motorla seyir halindeyken kaza tehlikesi atlattığını dile getiren bir vatandaş, “Düğerek’ten dönerken kültür merkezinin olduğu cadde fıskiyeler dolayısıyla su içerisinde. O yollardan motorlarda geçiyor. Bizi neden düşünmüyorlar. Yollarda biriken sular resmen kazaya davetiye çıkarıyor. Yollar fazla kayganlaşıyor. Geçtiğimiz günlerde dediğim yolda eşimle motor ile seyir halindeyken sulardan ötürü motorumuz kaydı. Eğer eşim büyük bir refleks ile motoru toparlamasaydı muhtemelen kaza yapmış olacaktık. Öte yandan evlerde su yokken sokaklardaki bu su bolluğu oldukça komik. Çalışan bir insanım akşam evde çamaşır makinamı çalıştırıyorum. Sular kesilince doğal olarak makinada duruyor. Sabah su gelince devam ediyor. Bu şekilde makinalarımızda zarar görüyor. Bu duruma artık bir çözüm bulunsun” dedi.

Bu haber toplam 912 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.