“EVSEL KATI ATIK ÜCRETİ MUĞLA’DA YAŞAYANLARA CEZA NİTELİĞİNDE”

“EVSEL KATI ATIK ÜCRETİ MUĞLA’DA YAŞAYANLARA CEZA NİTELİĞİNDE”
12 Ekim Salı günü Konakaltı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Menteşe Belediye Meclisi Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. oturumunda, 2022 yılı plan ve bütçe komisyonu görüşülerek evsel katı atık bedeline 2021 yılına...

12 Ekim Salı günü Konakaltı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Menteşe Belediye Meclisi Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. oturumunda, 2022 yılı plan ve bütçe komisyonu görüşülerek evsel katı atık bedeline 2021 yılına göre yüzde 42 zam yapıldı. Oylamada ret oyu veren Cumhur İttifakı, “Yapılan bu fahiş zam halkımıza eziyettir” diyerek tepki gösterirken yine ret oyu veren Memleket Partisi Menteşe İlçe Başkanı Ferah Gümüş ise, “Evsel katı atık ücreti iki yıldır Muğla’da yaşayanlara ceza niteliğinde uygulanıyor” şeklinde konuştu.

Menteşe Belediye Meclisi Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. oturumu 12 Ekim Salı günü Konakaltı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün başkanlığında yapılan oturumda 2022 yılı Evsel Katı Atık Ücret Tarifesi, Belediye Gelir Tarifesi, Belediye Performans Programı ve Belediye Bütçesi görüşüldü.

Mecliste, 2022 yılı evsel katı atık bedeline 2021 yılına göre yüzde 42 zam yapıldı. CHP ve İYİ Parti’nin oylarıyla kabul edilen görüşmede Cumhur İttifakı ve Memleket Partisi Menteşe İlçe Başkanı Refah Gümüş ret oyu verdi.

“HALKIMIZA ÇOK BÜYÜK EZİYET”

Cumhur İttifakı yaptığı ortak açıklamada şunları dile getirdi: “Katı atık bedeline önümüzdeki yıl için yapılan fahiş zam çok acımasızca. Bizler, cumhur ittifakı olarak bu zamma ret oyu vererek ortak olmadık. Bu yüksek zam halkımıza çok büyük eziyettir.”

“ÖZRÜNÜZ KABAHATİNİZDEN BÜYÜK”

Memleket Partisi Menteşe İlçe Başkanı Ferah Gümüş, “Türkiye’deki belediyelerin çoğunluğunda henüz faturalara yansıtılmayan ‘evsel katı atık ücreti’ , iki yıldır Muğla’da yaşayanlara ceza niteliğinde uygulanmaktadır. Yetmezmiş gibi, belediye hudutlarındaki konutların evsel katı atık ücretine yüzde 40’ın üzerinde kabul edilemez zam yapılmıştır. Memleket Partisi Menteşe İlçe Başkanı ve meclis üyesi olarak ret oyu verdiğimin kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum. CHP meclis üyelerine sesleniyorum. Diğer illerdeki belediyelerinizde halen uygulanmayan evsel katı atık ücretini büyükşehir meclisinden geçirmeyiniz. Cumhur ittifakı ve millet ittifakı belediye meclis üyeleri olarak halkın lehine karar alınız ve oy birliği ile ret ediniz.  Bu partilerin ilçe başkanları; bırakınız birbirinizle uğraşmayı, özrünüz kabahatinizden büyüktür. Derhal ilçe yönetiminizi ve meclis üyelerinizi toplayınız ve halkın lehine oy vermeleri gerektiğini hatırlatınız. Aksi halde Muğla’da yaşamayı, ticaret yapmayı cezalandırarak, yönetmeliği Muğla halkının menfaatine yorumlamak yerine,  pandemi döneminde geçim sıkıntısı ve ekonomik darboğazdaki vatandaşlarımıza katı atık bedelini ödetmeyi tercih ederseniz, bu meclis üyelerini ve yöneticileri Muğla halkının değerlendirmesine bırakacağız” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 501 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.