EYT'lilerin Sayısını Ve Ekonomik Maliyetini Sordu

EYT'lilerin Sayısını Ve Ekonomik Maliyetini Sordu
İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.İYİ Parti Muğla Milletvekili...

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun'un, emeklilikte yaşa takılanların sayısı ve ekonomik maliyeti hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi şöyle;

“Kamuoyunda Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT'liler) olarak bilinen, 8 Eylül 1999'da İşsizlik Sigortası Kanunu'nun yürürlüğe girmesinden önce çalışma hayatına başlayan ve işe başladığı dönemin kanunlarına göre ödenmesi gereken prim gün sayısını tamamlayan ama yaş bekleme süresinden dolayı emekli olamamış çalışanlarımızın sayısı ve maliyeti konusunda yanlış olduğunu düşündüğümüz birçok bilgi kamuoyunda dolaşmaktadır.

Bu bilgi kirliğinin önüne geçilmesi; hem iktidar, hem muhalefet, hem de kamuoyu açısından politika belirlemek ve bu çalışanlarımızın emeklilik sorununa gerçekçi çözümler üretebilmek için elzemdir.

Bu kapsamda;

1- 8 Eylül 1999'dan önce işe başlayan, prim gün sayısı itibariyle emeklilik şartlarını sağlayan fakat yaş şartından dolayı emekli olamamış çalışanlarımızın sayısı kaçtır?

2- Günümüz itibariyle, bu durumda bulunan vatandaşlarımızın lehine bir kanun çıkması halinde ilk anda emekli olabilecek kişi sayısı ne kadardır? İlk anda emekli olabilecek vatandaşlarımızın kamu bütçesine ekonomik maliyeti ne kadar olacaktır?

3- Bu çalışanlarımızın tamamına emeklilik hakkı verilmesinin kamu bütçesine getireceği yıllık ekonomik maliyet ne kadardır?”

--

Bu haber toplam 295 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.