“Ezbere dayalı eğitim son bulacak”

“Ezbere dayalı eğitim son bulacak”
Ezbere dayalı değil, öğrencilerin yaşayarak ve uygulayarak öğrenmesini sağlayarak farklı bir eğitim sistemine imza atmayı hedefleyen Muğla Englısh Explorer...

Ezbere dayalı değil, öğrencilerin yaşayarak ve uygulayarak öğrenmesini sağlayarak farklı bir eğitim sistemine imza atmayı hedefleyen Muğla Englısh Explorer Language School (yabancı dil kursu) açıldı. Kurucu Müdürleri Rabia Eşit Özbolat ve Mevlüde Kayalı verecekleri eğitime garanti verdiklerini ve kendilerine inançlarının tam olduğunu söyledi.

Neval Çolak Arslan

Her yaş ve her seviye grubuna hizmet verecek Muğla Englısh Explorer Language School (yabancı dil kursu) Kurucu Müdür Rabia Eşit Özbolat ve Mevlüde Kayalı hafta iki gün konuşma kulüplerinin olacağını ve bu kapsamda eğlence ve etkinliklerle dil öğreniminde konuşmaya endeksli bir eğitim görüleceğini ifade etti.

Amaçlarının öncelikle eğlenirken öğrenmek olduğunu kaydeden kurucu müdürleri Kayalı ve Bolat, “Kişi öğrenmek için değil de eğlenmek için gelsin. Eğlenmek için geldiğinde zaten öğrenmesi daha kolay oluyor” dedi. Muğla Englısh Explorer Language School (yabancı dil kursu) Menteşe Belediyesi Bahattin Gümüş, Kurucu Müdür Özbolat ve Kayalı’nın aileleri ve sevenleri katıldı. Öte yandan altı yıldır güzel bir arkadaşlıkları olduğunu ve yıllardır kurdukları hayali birlikte başarmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Muğla Englısh Explorer Language School Kurucu Müdürleri Rabia Eşit Özbolat ve Mevlüde Kayalı Muğla’da farklı ve gerçek bir eğitim sistemi ile ses getireceklerini ifade ettiler. “Eğitim sistemimiz kesinlikle ezbere dayalı bir eğitim sistemi olmayacak. Tam tersine yaşayarak, uygulayarak bir eğitim vereceğiz” diyen Özbolat ve Kayalı, “Öğrenme garantisi ile birlikte çocuklarımızın öğrendiği tüm kelime dağarcığını günlük hayata dökebilmesi, konuşabilmesini sağlamak adına böyle bir kurum açtık. Mesela, sadece 2 saat, 2 günlük, 3 saatlik bir derslerden ibaret değil biz ekstra her yaş ve seviyeye konuşma kulüpleri yapacağız. Konuşma kulüplerinin içeriği etkinlik ve eğlence olduğu için öğrencilerin konuşmasına endeksli olacak. Amacımız, kişi eğlenirken öğrensin. Aslında öğrenci öğrenmek için geldiğinin farkında olmuyor, eğlenirken öğreniyor. Bu yöntem zaten kalıcı hafızaya atmanın en doğal ve en güzel yolu. Yetişkinlerde özellikle sinema günleri yapacağız. Filmin üzerine İngilizce tartışma istiyoruz. Bir kelime öğretiyorsunuz, bu bir kelime bir ay sonra cümleye dönüşüyor. Küçük yaş guruplarında ise sanal gerçeklik oyunlarımı olacak. Buradaki amacımız kişinin seviyesine yetişkin gibi eğitim vermek değil çocuğa inerek, çocuğun dünyası oyundur. Biz onun oyun dünyasına inebilmeliyim. Çok yönlü bir takip sistemi uygulayarak, hepsi ile ilgileneceğiz” şeklinde konuştular.

Bu haber toplam 993 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.