F16’lar Bizi Düşürecekti

F16’lar Bizi Düşürecekti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast davasında 14 Temmuz günü İzmir 3’üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına atanan ve Marmaris’e giden helikopterin...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast davasında 14 Temmuz günü İzmir 3’üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına atanan ve Marmaris’e giden helikopterin birinci pilotu Murat Dağlı mahkemede ilginç ifadeler verdi. Dağlı “ Cumhurbaşkanının İstanbul’da basın açıklaması yapacağını kendi içimizdeki Watsap grubundan gelen mesajdan öğrendim. Imsak Havaalanına gittiğimizde F16 savaş uçakları bizi düşüreceğini söylediler. Ünsal Coşkun Paşa’yı aradım. O da sorunun çözüldüğünü ve havalanabileceğimizi söyledi” dedi. Bu arada Mahkeme başkanı daha önce ifadesini aldığı Mehmet Öztürk’e Cezaevinde “ 15 Temmuz bir son değil başlangıç. Maç 90 dakika henüz bitmedi” notu yazmışsın. Bu konuda ne diyeceksin diye sordu. Sanık Mehmet Öztürk “ Avukatım burada değil cevap vermek istemiyorum” dedi. 15 Temmuz darbe girişiminde Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi timinde görevli İzmir 3. Kara Havacılık Alay Komutanı ve helikopterin birinci pilotu Murat Dağlı ifade verdi.  Dağlı “ Akşam saatlerinde Alay’a geldim. Oda geçtim. Ünsal Paşa ile telefonda görüştüm. Görüşmenin sonuna doğru bana akşam saatlerinde bir görev verebileceğini söyledi. Saat 18.00 sıralarında hareket merkezindeki nöbetçi geldi. Planlı bütün uçuşların iptal olduğunu söyledi. Saat 20.00 sıralarında tekrar Ünsal Paşa’yı aradım. Uçuş yasak emrinin geldiğini ve çıkamayacağımı söyledim. Kendisi yasağın kalktığını, görevin devam edeceğini söyledi” dedi.

Ege Ordu Komutanı Aradı

Murat Dağlı “ Gece saat 23.00 sıralarında  Ege Ordu Komutanı beni telefon ile aradı ve nerede olduğumu sordu. Kendisine Çiğli’de olduğumu söyledim. Neden oraya gittiğimi, herhangi bir oluşumun içinde olup olmadığımı sordu. Ben bu soruyu anlayamadım. Bana ‘Amirin ile görüş emri teyit ettir. Gözlerinden öpüyorum’ dedi. Ege Ordu Komutanımız o saatte keşke söyleyemediği bilgileri söyleseydi ben bugün burada olmazdım. Ben de Ünsal Paşa’yı aradım. Ege Ordu Komutanımızın söylediklerini ilettim. Ünsal Paşa, ‘Siz Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet komutanlığın emri ile görev yapıyorsunuz. Görevinizi devam edin. Ege Ordu Komutanına bilgi vermenize gerek yok’ dedi.

Silah Yanlışlıkla Ateş Aldı

Dağlı “Sönmezateş  Marmaris’e gideceğimizi, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet komutanlarının direktifleri ile bu görevi yapacağımızı söyledi. Marmaris’e gittik. Saat 02.45-03.00 arasında Watsap gurubumuzdan Cumhurbaşkanının İstanbul’a indiği yönünde mesaj geldi. Marmaris’e otelin bulunduğu alana geldik.  Bu esnada bizim helikopterden bir el ateş edildi. Ne olduğunu sorduğumda yardımcı pilot helikopterde bulunan bir kişinin silahının yanlışlıkla bir el ateş aldığını söyledi. Ben de uyardım. Helikopterden başka kesinlikle ateş edilmedi” dedi.

F16’lar Bizi Vuracaktı

Murat Dağlı “Bir süre sonra havada iken yakıt ikmali yapmak için Imsık’a indik. Fethi Yarbay bizi karşıladı. ‘Komutanım kötü şeyler olmuş. Siz ne yapıyorsunuz’ dedi. Daha sonra karargaha gittik. Burada bize helikopterlerin havalanması halinde F16 uçakları tarafından düşürüleceğimiz söylendi. 05.30’da Ünsal Coşkun paşayı aradım. F16’lar bizi vuracakmış dedim. Daha sonra telefonu kapattım. Bir süre sonra beni geri arayarak F16’ların bizi vurması söz konusu değil. Kalakabilirsiniz’ dedi. Ben ilk defa neler olduğunu Fethi Yarbay’ın odasında televizyonda gördüm. Imsık’tan Gökhan Şahin Sönmezateş ile birlikte İzmir Çiğli’ye gittik. Burada inzibatlar tarafından teslim alındık” dedi.

Konsey Üyesi Değiliz

Yurtta Sulh Konseyi üyesi oldukları söylenen  Gökhan şahin Sönmezateş, “Bu dört veya beş kişiden oluşmuştur. Bu 38 kişi hiçbir zaman bir araya geldi.”Ünsal Coşkun, ek ifade. “Yurtta Sulh Konseyi ifadesini darbe günü öğrendim. 38 kişiden aynı birlikte olduğum dört kişi dışında hiç birisi ile görüşmedim. Bu konseyin üyesi de değilim” dedi. Mustafa İnci

Bu haber toplam 839 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.