Fabrika gibi okul

Fabrika gibi okul
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Proje Okulu olan Muğla Şehit Ziya İlhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Coronavirüs salgınının başlamasıyla MUTEG...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Proje Okulu olan Muğla Şehit Ziya İlhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Coronavirüs salgınının başlamasıyla MUTEG (Muğla’nın Teknik Gücü) markasıyla sabun, el ve yüzey dezenfektanı üretimi gerçekleştiriyor.

Neval Çolak

Coronavirüs salgınının başlamasıyla Muğla Şehit Ziya İlhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen, öğrenci ve okula çalışanları kimya alanında üretime geçti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile gerçekleştirmiş olduğu protokol gereği “81 ilde 81 Okul” projesiyle tespit edilen pilot okullar, proje teknik lisesi haline getirildi. Bu proje kapsamında Muğla’da Mesleki ve Teknik Eğitim Proje Okulu olarak eğitim hayatını sürdüren Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, ülke genelinde etkili olan Coronavirüs salgınına karşı mücadele çerçevesinde, kimyasal ürün üretimi gerçekleştirerek, bir ilke imza atı.

MUTEG (Muğla’nın Teknik Gücü) markasıyla yola çıkan okul, salgının başladığı günden bu yana, MUTEG (Muğla’nın Teknik Gücü) markasıyla 500 kilogram sabun, 2 bin litre el ve 4 bin 500 litre yüzey dezenfektanı üretimi gerçekleştirdi.

“Artık teknoloji Muğla’dan yükseliyor” sloganıyla Muğla’nın çok güçlü yanlarının yanında özellikle teknoloji ve üretim noktasında görülen noksanlıklara katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Okul Müdürü Hamit İzdaş, yaptıkları çalışmalar hakkında değerlendirmede bulundu.

Okullarının, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin proje okulu olarak eğitimini sürdürmekte olduğunu kaydeden Muğla Şehit Ziya İlhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hamit İzdaş, “Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında okulumuz bünyesinde bir kimya alanını faaliyete geçirdik. Bu süreçte 500 kilogram sabun, 2 bin litre el ve 4 bin 500 litre yüzey dezenfektanı üretimi gerçekleştirdik. Okulumuz kurulan kimya üretim tesisinin bir bölümünü kendi imkanlarıyla gerçekleştirmiştir” dedi.

FABRİKA KURABİLEN OKUL

Türkiye’ye fabrika kurabilen okullardan biri olarak örnek gösterildiklerini ifade eden Muğla Şehit Ziya İlhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hamit İzdaş, “Okulumuz aynı zamanda, kendi kara taşıtını, robotlarını, insansız hava aracını dahi üretebilen, patent çalışmalarının gücüyle, Türkiye’ye fabrika kurabilen okullardan biri olarak örnek gösterilmekte. Okulumuzun bu süreçte ürettiği diğer ürünler izolasyon kabini, öğrenci sıra siperliği, video-laringoskop, 5 bin 500 adet siper maske, dezenfektan paspasları, 250 adet dezenfektan platformu, kolla kontrollü dezenfektan cihazı, ayak ile kontrollü dezenfektan cihazı ve elektronik kontrollü dezenfektan cihazı gibi ürünleri üreterek milli mücadelemize katkı sağlamaya çalışmıştır” diye konuştu.

Coronavirüs salgınının başlamasıyla sadece Muğla’nın değil, çevre illerin de ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten İzdaş, LGS sınavı için her öğrenci için bireysel olarak paketlenmiş dezenfektan, dezenfektan stantları ve görevliler için siper maske hazırladıklarını, ÖSYM benzeri bir çalışmayla her okulun kolisini ayırarak ilçelere gönderdiklerini söyledi.

Fabrika gibi okul

ÜRETİMDE 17 ÖĞRETMEN, 19 PERSONEL GÖREV ALDI

Üretim sürecinde personel desteği hakkında da bilgi veren İzdaş, dezenfektan üretiminde kimya alanından 2 öğretmen, siper maske, dezenfektan, kabin ve standları mobilya alanından 3 öğretmen, dezenfektan makinalarını metal teknolojileri alanından 2 öğretmen, kimya alanındaki platformları metal teknolojileri alanından 4 öğretmen, kimya alanı drenaj sisteminde tesisat alanından 1 öğretmen, otomatik dezenfektan makinalarını elektrik, elektronik alanından 5 öğretmen, kimya tesisinin kurulmasını ve lojistiği ve paketlemede ise 19 personel tarafından gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Muğla Şehit Ziya İlhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hamit İzdaş, okulun öncü bir davranışla MUTEG (Muğla’nın Teknik Gücü) adında oluşturulan markayı, Muğlalı olan, Muğla da yaşamaktan mutlu olan ve gurur duyan tüm vatandaşlara armağan ettiklerini belirtti.

Bu haber toplam 1724 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum