Fahiş Katı Atık Bedeli Bezdirdi

Fahiş Katı Atık Bedeli Bezdirdi
Muğla’nın Menteşe İlçesinde “İlçe Belediyesi Katı Atık Toplama-Taşıma Bedeli” olarak faturalara yansıtılan ücretler vatandaşların tepkilerine...

Muğla’nın Menteşe İlçesinde “İlçe Belediyesi Katı Atık Toplama-Taşıma Bedeli” olarak faturalara yansıtılan ücretler vatandaşların tepkilerine rağmen alınmaya devam ediyor. İddialara göre Kasım ayında faturalara yansıtılmaya başlanan katı atık bedelinde, Ocak ayında tarife değişikliğine gidilecekti. Bu söylemlere rağmen gelen yüksek faturalar vatandaşları çileden çıkardı.

Zaten ekonomik olarak zor günler geçirdiklerini vurgulayan vatandaşlar,  gelen yüklü miktarlardaki su faturaları karşısında büyük sıkıntı yaşamaya başladıklarını dile getirdi.

Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde su faturalarına yansıyan fiyatlar vatandaşların tepkisini toplamış, vatandaşlar sosyal medyalarında faturaları paylaşarak “Menteşe Belediye Meclisinin kararı ile ilçedeki tüm işyerlerinden, neye göre hesaplandığı anlaşılamayan bir ‘Sorma-Ver’ parası daha eklendi faturalara. ‘Artık Yeter’ demenin zamanı gelmedi mi?” tepki göstermişti.

Gelen faturalarda katı atık bedelinin her ay arttığını dile getiren vatandaşlar “Menteşe belediyesine bağlı yaklaşık 46 bin konut ve 5 bine yakın işyeri var. Niye şuan ki tarifede toplam katı atık ücretinin %60 dan fazlanı işyerleri ödüyor? Ocak ayında değişiklik yapılacak denmesine rağmen son 2 ay’ın faturalarının hala oldukça yüksek miktarda gelmesi neden? 26TL olan içme su beledini 2.000 TL olarak göndermişler. Biz bu parayı nasıl ödeyelim. Aradaki fark oldukça fazla bu neyin katı atık bedeli?” ifadelerini kullandı.

Dönem sonu fatura bedelini gören vatandaşların isyanı halen daha devam ediyor. Her esnafa farklı gelen ilçe belediyesi katı atık toplama-taşıma bedeli vatandaşların aklında soru işreti bırakıyor.

Bu haber toplam 959 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.