Fener Alayı Binleri Buluşturdu

Fener Alayı Binleri Buluşturdu
Cumhuriyetin Kalesi Marmaris, Cumhuriyet Bayramı’nı 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerle adına yakışır bir coşkuyla kutladı. Marmaris Belediyesi tarafından 29 Ekim Pazartesi günü düzenlenen fener alayında binlerce Marmaris yaşayanı,...

Cumhuriyetin Kalesi Marmaris, Cumhuriyet Bayramı’nı 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerle adına yakışır bir coşkuyla kutladı. Marmaris Belediyesi tarafından 29 Ekim Pazartesi günü düzenlenen fener alayında binlerce Marmaris yaşayanı, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle coşku içerisinde Atatürk Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş öncesinde Marmaris Belediyesi önünde kurulan stantta Belediye görevlilerince vatandaşlara ücretsiz bayrak dağıtıldı.

Ketenci Kavşağı'ndan saat 19.00'da başlayan Fener Alayı’na yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Atatürk Caddesi’nden Atatürk Meydanı’na uzanan yürüyüşte Başkan Ali Acar ve Eşi Sevgi Acar, protokol üyeleri, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar yer aldı. Yürüyüşte 250 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı da büyük bir gururla vatandaşlarca taşındı. 10. Yıl Marşı, İzmir Marşı, Sarı Saçlım Mavi Gözlüm gibi klasiklerin son ses çalındığı yürüyüş boyunca bazı vatandaşlar da sloganlar attı.

Coşkulu kalabalık Atatürk Meydanı'na ulaştığında onları sahnede Aksaz Askeri Bandosu "10. Yıl Marşı"yla karşıladı. Askeri Bando Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkıların yanı sıra marşları da izleyicilerle birlikte hep bir ağızdan seslendirdi. Bazı parçalara zeybek ekibi de eşlik etti. Bandonun yaklaşık 45 dakika süren konserinin ardından, Ankara Sanat Kulübü ve Akademi Garaj işbirliğinde hazırlanan "Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık" adlı tiyatro gösterisi sunuldu. Sahne son olarak Atatürk'ün Kıyafetleri'nin sergilendiği defile için modellere bırakıldı. Defilede Ulu Önder'in çeşitli dönemlerde giydiği ve fotoğraflarla ölümsüzleşen kıyafetleri sergilendi.

Bu haber toplam 665 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.