FETHİYE, TÜRSAB 2021 TURİZM KONGRESİ’NDE YERİNİ ALDI

FETHİYE, TÜRSAB 2021 TURİZM KONGRESİ’NDE YERİNİ ALDI
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından bu yıl ilki düzenlenen 2021 Turizm Kongresi, Antalya’da başladı. Turizm sektör temsilcilerinin katıldığı kongrede, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Fethiye...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından bu yıl ilki düzenlenen 2021 Turizm Kongresi, Antalya’da başladı. Turizm sektör temsilcilerinin katıldığı kongrede, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Fethiye standı açıldı. Fethiye standında turizmcileri ağırlayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye ve Seydikemer turizm için oldukça önemli olan kongrede yer almaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Burada işbirlikleri ve karşılıklı görüş alışverişlerinin yanı sıra sektörle ilgili 2022 yılı planlaması yapmaya fırsat bulacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) etkilerini ele almak, krizden çıkış yollarını ve sektörün geleceğini değerlendirmek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. Turizmin doğası gereği, kültürleri birleştiren, dayanışma ruhu oluşturan, çatışmalara ve krizlere kararlı şekilde karşı duran birleştirici bir güç olduğunu vurgulayan Bağlıkaya, bugüne kadar tüm krizleri omuz omuza vererek yılmadan aştıklarını dile getirdi. Yılın ikinci yarısından itibaren önce iç pazarda, temmuz itibarıyla da yurt dışındaki bazı pazarlarda başlayan hareketliliğin sezonun kısmen de olsa toparlanmasına vesile olduğunu belirten Bağlıkaya, "Dünya genelinde aşılanma oranlarının artması ve aşı kartı olanlara seyahat kısıtlamalarının kaldırılması önümüzdeki dönemde rekabeti yeni bir boyuta taşıyacak. Kendimizi yepyeni kuralların, beklentilerin, tüketici davranışlarının ve deneyimlerinin başrol oynayacağı yeni bir hikayenin içinde bulacağız." dedi.

“TURİZMİN DE ÇARKLARI VAR”

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı ise turizmin Türkiye ekonomisi açısından son derece önemli olduğunun altını çizdi. Sektörün Kovid-19 sürecinde ciddi sıkıntı yaşadığını anımsatan Yağcı, "Bu dönemde iş birliği ve koordinasyon hiç olmadığı kadar önemli hale geldi. Krizi aşmanın en önemli aracı koordinasyondur. Devletin desteği olmadan salgın sürecindeki krizin aşılmayacağını gördük." diye konuştu.

“2022 YILI PLANLAMASI YAPMA FIRSATI BULACAĞIZ”

Açılış töreni sonrası Fethiye standında turizmcileri ağırlayarak görüşmeler yapan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye ve Seydikemer turizm için oldukça önemli olan kongrede yer almaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. TÜRSAB’ın oldukça geniş katılımlı bir kongre gerçekleştirdiğini anlatan Başkan Çıralı, “Burada işbirlikleri ve karşılıklı görüş alışverişlerinin yanı sıra sektörle ilgili 2022 yılı planlaması yapmaya fırsat bulacağımızı düşünüyorum. Kongrede dünya ve Türkiye turizmi açısından büyük önem taşıyan, konaklama-seyahat acenteleri ilişkisi, iç turizmde yeni dönem, turizmde dijital teknolojiler, kongre turizmi, gastronomi turizmi, turizmde markalaşma gibi birbirinden farklı konularda uzman görüşleri yer alacak. Kongrenin sektöre ve bölgemize faydalı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

“SEKTÖRÜN YOL HARİTASI VE VİZYONU BELİRLENECEK”

Kongreye ilişkin izlenimlerini paylaşan FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke ise şunları söyledi; “Pandeminin ekonomik ve sosyal zorluklarının üstesinden gelmeye çalıştığımız bu dönemde, TÜRSAB düzenlediği bu önemli kongre ile sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirdi. Bu kongre ile sektörün bundan sonraki yol haritası ve yeni vizyonu belirlenecektir. Farklı turizm çeşitleri, bölgelerin turizmden aldığı payın artırılması ve turizm sezonunun uzatılması için yapılması gerekenler masaya yatırılacak. Tüm turizm paydaşlarının katılımı ile gerçekleşen ve oldukça faydalı olacağını düşündüğüm bu kongreyi düzenleyen TÜRSAB Başkanı ve yetkililerine teşekkür ederiz.”

Kongrede, 800'den fazla katılımcıyla 30 oturum yapıldı, 86 konuşmacı yer aldı.

Bu haber toplam 582 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.