Fethiye’de doluluk yüzde yüz

Fethiye’de doluluk yüzde yüz
Turizm’de en yoğun Temmuz ayını yaşayan Fethiye; Ağustos’ta da ful dolu. Ölüdeniz başta olmak üzere Hisarönü, Ovacık ve Çalış’taki otellerde doluluk % 100’e ulaştı. Şehir merkezindeki oteller ve pansiyonlarda ful dolu....

Turizm’de en yoğun Temmuz ayını yaşayan Fethiye; Ağustos’ta da ful dolu. Ölüdeniz başta olmak üzere Hisarönü, Ovacık ve Çalış’taki otellerde doluluk % 100’e ulaştı. Şehir merkezindeki oteller ve pansiyonlarda ful dolu. Denize girmek için Ölüdeniz ve yarım ada ile Çalış plajını tercih eden tatilciler; günü birlik koylara da gitmeyi ihmal etmiyorlar. 12 Adalar günü birlik teknelerinde ful dolu olarak kalktığı ifade edildi.

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması ve bazı vatandaşların izinlerini 9 günlük Kurban bayramı tatili ile birleştirmesi neticesinde; Çalış-Der Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği başkanı Mete Ay ile Fetob Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal rezervasyon yaptırmadan tatile çıkmayın, dedi. Fethiye’ye geçen yıl gelen yerli turist sayısının bu sezon çok daha fazla arttığını ifade eden turizmciler; İnşallah bu şekilde gider, bu şekilde giderse rezervasyonlar Eylül ayına kayacaktır. Eylül ayında da % 80 civarında bir doluluk yaşarız, dediler…

Kurban bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması, Ege ve Akdeniz’de turizmcilerin yüzünü güldürdü. Bayramda Rezervasyon Yaptırmadan Tatile Çıkmayın diyen sektör temsilcileri; tatile giderken rezervasyon yaptırmadan yola çıkılmaması uyarısında bulundular. Turizmciler, Fethiye’de tatil yapmak isteyen vatandaşların rezervasyonlarda acele etmesini isterken, bayram tatilinde otellerin yüzde 100 doluluğa ulaşacağını belirtti. Fethiye’nin en önemli turizm derneklerinden Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-Der) Başkanı Mete Ay “Bu karardan dolayı Cumhurbaşkanımıza ve Hükümetimize çok teşekkür ederim. Turizmcilerin sorunları varken, böyle bir kararın verilmesi turizmcileri çok sevindirdi. Tüm turizm camiasına da hayırlı olmasını dilerim” dedi. Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal ise bugün itibariyle otellerde yüzde 90’larda seyreden doluluğun, bayram tatiliyle birlikte yüzde 100’e çıkacağını söyledi.

Kışın yapılan tanıtımların etkisinin de yüksek olduğunu belirten Uysal, 2018 yazında Türk müşterilerimiz çok ciddi oranda tatil için Fethiye’yi tercih etti. Çok güzel bir yaz dönemi geçiriyoruz. Kurban Bayramı dönemi için de çok az yerimiz kaldı. Bu tatil ile birlikte rezervasyonlar tavan yapacaktır.

Bu haber toplam 480 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.