Fethiye’de ÖÇK Bölgesindeki proje için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı

Fethiye’de ÖÇK Bölgesindeki proje için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Fethiye İlçesi Karagözler Mahallesinde 250 ada, 2-3 parseller önü kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında deniz yüzeyinde Yat/Tekne Bağlama İskelesi ve Kıyı Düzenlemesi (Dolgu) alanı projesi için ÇED gerekli değildir kararı verildi. Proje sahası; deniz yüzeyi Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi, 3. Derece doğal sit sınırlarına yakın mesafe içerisinde ve Kıyı Kanunu gereğince yapı yasağı getirilen alanlar, olarak sayılan alanlar içerisinde yer alıyor.

Fethiye’nin Karagözler Mahallesinde 250 ada, 2-3 parseller önü kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında deniz yüzeyinde Yacht Classic Tur İnşaat ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Yat/Tekne Bağlama İskelesi ve Kıyı Düzenlemesi (Dolgu) alanı projesi için 17 Şubat 2023’te ÇED süreci başlatılmıştı.

Muğla Valiliği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildi. Proje alanı deniz yüzeyi ve deniz kıyısı.

FETHİYE-GÖCEK ÖZEL ÇEVRE KORUMA BÖLGESİ İÇERİSİNDE YER ALIYOR

Proje sahası deniz yüzeyi 12.06.1988 tarih ve 88/13019 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi içerisinde yer alıyor. Bununla birlikte 3. Derece doğal sit sınırlarına yakın mesafe içerisinde (250 ada, 2-3 parsel) olarak belirtildi. Kıyı Kanunu gereğince yapı yasağı getirilen alanlar, olarak sayılan alanlar kapsamında.

Proje alanı; Su Ürünleri Kanunu kapsamında olan Su Ürünleri İstihsal ve Üreme Sahaları, olarak sayılan alanlar kapsamında kalıyor.

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; proje alanında mevcut iskeleler, kıyı düzenlemesi (dolgu) alanı ve deniz yüzeyi alanı Yat / Tekne Bağlama İskelesi amaçlı kullanılıyor. Mevcut iskeleler; Yacht Classic Turizm İnşaat ve Tic. Ltd. Şti. tarafından 25 tekne bağlama kapasite ile işletiliyor. Proje sahasında mevcut iskeleler, Yat / Tekne Bağlama İskelesi hizmeti veriliyor. Turizm sektörüne hizmet veren teknelerin ve sportif amaçlı teknelerin konaklama ihtiyaçlarını gidermek amacı ile proje yatırıma alındı.

ÖN İZİN SÖZLEŞME UZATIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ve işletme sahibi arasında 04.01.2023 tarih ve 5444611 sayılı yazı ile Ön İzin Sözleşme Uzatımı gerçekleştirildi. Sözleşmeye göre; proje alanında 5229,49 m² deniz alanı, 828,01 m² kıyı düzenlemesi (dolgu) alanı, 686,26 m² yat bağlama amaçlı iskele alanı olmak üzere toplamda 6743,76 m² ‘lik alan kullanılıyor.

Bu haber toplam 3687 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum