Fethiye’de Tartışılan Mezbaha İhalesi

Fethiye’de Tartışılan Mezbaha İhalesi
MUSTAFA İNCİ- Fethiye Belediye Başkanı ve bağımsız Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Behçet Saatcı’nın Fethiye’de belediyeye ait mezbahayı yıllık 35 bin lira karşılında 10 yıllığına kiraya verdiği ortaya çıktı....

MUSTAFA İNCİ- Fethiye Belediye Başkanı ve bağımsız Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Behçet Saatcı’nın Fethiye’de belediyeye ait mezbahayı yıllık 35 bin lira karşılında 10 yıllığına kiraya verdiği ortaya çıktı. Yıllık 35 bin liraya kiraya verilen mezbahanın kiralandıktan sonra yılda ortalama 800 bin lira kazandığı öğrenildi. Fethiye belediyesinden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada “Örnek vermek gerekirse 2012 yılı net geliri 73.469,45 TL, 2013 Mayıs ayına kadar geliri 19.894,10TL’dir. Yıllık net gideri personel 1 veteriner, 1 zabıta, 3 kasap, 1 bekçi olmak üzere, su ve elektrik giderleriyle birlikte toplamı 172.376,00 TL’dir.” denildi

Muğla’da 4 Mezbaha Var

Muğla il genelinde 4 adet mezbaha bulunuyor. Bu mezbahalar Fethiye, Marmaris, Menteşe ve Milas ilçelerinde bulunuyor. Seydikemer, Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz bölgesinde üreticiler hayvanlarını Fethiye’de bulunan mezbahada kestiriyor. Marmaris ve Datça’da hayvan üreticileri hayvanlarının kesimini Marmaris’te bulunan mezbahada kestiriyor. Ula, Menteşe ve Yatağan bölgesinde bulunan hayvan üreticileri hayvanlarını Menteşe’de bulunan mezbahada kestiriyor. Bodrum ve Milas bölgesinde bulunan hayvan üreticileri hayvanlarını Milas’ta bulunan mezbahada kestiriyor.

Kira 35 Bin Geliri 800 Bin

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan belediye ye ait mezbahanın belediye başkanı Behçet Saatcı tarafından yıllık 35 bin lira karşılığında 10 yıllığına kiraya verdiği ortaya çıktı. Yıllık 35 bin lira kiraya verilen mezbahanın yılda ortalama 800 bin lira kazandığı öğrenildi. Aynı özelliklere sahip belediyelerin mezbaha gelirlerine bakıldığında Fethiye Belediyesine ait mezbahanın sudan ucuza verildiği görülüyor. Menteşe’de bulunan belediyeye ait mezbaha yılda 1 milyon 789 bin lira kazanıyor. Milas’ta bulunan ve belediyeye ait mezbaha yılda 1 milyon 349 bin lira kazanıyor.

Kontratı İmzalayan Behçet Saatcı

10 yıllığına kiraya verilen Fethiye Belediyesine ait mezbaha kontratında sadece Behçet Saatcı’nın imzası bulunuyor. Kira kontratında kiraya veren:Fethiye Belediye Başkanlığı adına başkan sıfatıyla Behçet Saatcı. Kiralanın adresi ve nevi: Çatalarık mahallesi 1226 sokakNo.9 Fethiye/Muğla (Mezbaha binası) Üç aylık kira bedeli: 8 bin 750 +KDV. Yıllık kira bedeli 35 bin +KDV. Kira Müddeti 10 yıl.

Belediye’den Açıklama Yapıldı

Fethiye Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada “Çoğu ilçelerde ve birçok ilde henüz sağlıklı bir mezbaha yokken, ilk dönemimizde Fethiye’ye kazandırdığımız Fethiye Et Entegre tesislerimizi 2013 Mayıs’ında ihaleye çıkarttık. İddia edildiği gibi tesisimizin yıllık geliri 800 bin lira değildir. Örnek vermek gerekirse 2012 yılı net geliri 73.469,45 TL, 2013 Mayıs ayına kadar geliri 19.894,10TL’dir. Yıllık net gideri personel 1 veteriner, 1 zabıta, 3 kasap, 1 bekçi olmak üzere, su ve elektrik giderleriyle birlikte toplamı 172.376,00 TL’dir.

Biz, Türkiye’de devlete hiçbir borcu olmayan, personel maaşı ve ikramiyelerini bir gün aksatmayan, bütçesini tasarruflu kullanıp, hiçbir bahane arkasına sığınmadan, yok imkânlarla birçok örnek projeyi hayata geçirmiş ve bu konuda sayısız ödüller almış bir belediyeyiz. Söz konusu tesisimizi özelleştirerek, her yıl belediyemize 100.000 TL tasarruf sağladık, ayrıca da yıllık 35 bin TL kira geliri elde ettik” denildi.

Bu haber toplam 8868 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.