Fethiyeli yazar Arıcak'tan iki yeni kitap

Fethiyeli yazar Arıcak'tan iki yeni kitap
Fethiyeli yazar Sevim Tutar Arıcak iki yeni kitabı ile yeniden okuyucularıyla buluştu. Arıcak, 'Belizar' ve 'Kayınvalidemin Yorganı' adlı iki kitabını okuyucuları ile buluşturdu.Kitaplarından bahseden Fethiyeli yazar Sevim Tutar...

Fethiyeli yazar Sevim Tutar Arıcak iki yeni kitabı ile yeniden okuyucularıyla buluştu. Arıcak, 'Belizar' ve 'Kayınvalidemin Yorganı' adlı iki kitabını okuyucuları ile buluşturdu.

Kitaplarından bahseden Fethiyeli yazar Sevim Tutar Arıcak, “Sizlerle 3 ay önce şiir kitabımı yayınladığım zaman görüşmüştük. O zaman kısada olsa bahsetmiştim. Ama kısa bir sürede sözümü yerine getirdiğim için çok mutluyum. Bu arada izan yayıncılığa çok teşekkür ediyorum. Kayınvalidemin Yonganı kitabım gerçek yaşanmış bir hikayeden yola çıkarak doğu-batı kültür çatışmasını birde ben Fethiye’de doğduğum için buranın gelenek ve göreneklerini aktardığım güzel bir yapıt olduğunu düşünüyorum. İnşallah sonucu okuyuculardan öğreneceğiz. Onların yorumları bizim için önemli olacak. Keyifle okumalarını diliyorum” diye konuştu.

GERÇEK BİR HİKAYE

‘Belizar’ın kitabının gerçek bir hayat hikayesi olduğuna değinen Fethiyeli yazar Arıcak, “‘Belizar’ aslında ilk kitabım. ‘Belizar’ın hemen arkasından ikinci baskısı geliyor. Çünkü çok beğenildi. Editörlerimiz çok beğenerek onay verdiler. ‘Belizar’da 1950’li yıllarda Göcek’te yoksulluklar içerisinde, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren yaşanmış bir hayat hikayesi herkesin keyifle okuyacağından eminim. Elimde yarım kalan hikayeler var ama biraz ara vermek istiyorum. Bu kitaplarıma gelecek olan yorumlar çok önemli. Şimdi bir yorumları alalım bakalım nasıl bir sonuç elde edeceğiz. ‘Belizar’ yaşanmış bir hikaye ve kitapta bahsedilen kişi şuanda hayatta ve bu kitabımızı yazdığımızı biliyor. O hayattan ayrılmadan kitabını hayata geçirmiş oldum” dedi.

İMZA GÜNÜ OLACAK

Yeni çıkan iki kitap içinde bir imza günü yapacaklarını belirten Arıcak, “Gündemimizde bir imza günü var fakat kesin tarihi belli değil. Hafta sonumu olsun hafta içimi olsun ayın 15’i mi olsun 18’i mi olsun dedik. Burada Cumhur Bey ile bir imza günü yapacağız. ‘Belizar’ın ikinci baskısı Cumhur beyde buradan bu müjdeyi de vermiş oldum.  ‘Belizar’ın ikinci baskısı ve Kayınvalidemin Yorganı olarak ikisini imza gününe açıp toplu imza yapacağız. Herkesi imza günümüze bekliyoruz. Kitaplarımızı bütün internet sitelerinde bulunabiliyor. ‘Belizar’ın ikinci baskısını Cumhur beyden temin edebilirler. Ama diğer kitabımızı bütün yayın evlerinden temin edebilirler. İki kitabımızda Ankara’da basıldı. ‘Belizar’ın dağıtımı Fethiye’deki kitapçılara yapılacak ama Kayınvalidemin Yorganı kitabımız sipariş üzerine gelecek. Kitaplarımız için bir dizi teklifi gelirse önce bir masaya yatırırız. Ben çok fazla kitabın dışına çıkılmasını istemem. Çünkü gerçek yaşanmış bir hayat hikayesi olduğu için bazen böyle süslemeler ve kitabın dışına çıkılabiliyor. Ben tamamen konunun özünü tüm gerçekçiliği ile yazdığım için yine de bir masaya yatırırız diye düşünüyorum. Güzel keyifli bir şey çıkarsa neden olmasın” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 906 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.