FETÖ’cüler Yunanistan’a kaçarken yakalandılar

FETÖ’cüler Yunanistan’a kaçarken yakalandılar
FETÖ/PDY operasyonu kapsamında haklarında arama kararı olan 4’ü kadın toplam 8 kişi yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Kos adasına kaçarken yakalandı....

FETÖ/PDY operasyonu kapsamında haklarında arama kararı olan 4’ü kadın toplam 8 kişi yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Kos adasına kaçarken yakalandı. 8 kişiden 3’ü savcılığa sevk edilirken zanlıların örgüt içi haberleşme aracı bylock kullandıkları ve Bank Asya hesaplarında para hareketlerinin olduğu belirlendi.

Bodrum Cumhuriyet Savcılığının Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında halklarında gözaltı kararı bulunan 4’ü kadın, 4’ü erkek toplam 8 kişi yasadışı yollardan Yunanistan’ın Kos Adasına kaçmaya çalışırken ekipler tarafından gözaltına alındı. Bodrum ilçe emniyet müdürlüğü terörlü şube müdürlüğünde sorgusu tamamlanan 8 kişiden’ 3’ü savcılığa sevk edildi.

Yunanistan’ın Kos Adasına kaçmaya çalışanlardan Ş.İ.’nin öğretmen, A.E.’ nin çiftçi, A.S.S. ve İ.K.’nın tekstilci, H.A., Ü.Ü.K. ve A.S.’nin ev hanımı, M.A.‘nin işçi olduğu tespit edildi. Edinilen bilgilere göre; şüpheliler yine gözaltında olan A.E. ile irtibat kurarak Yunanistan’ın Kos Adasına geçmek istemiş, fakat Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanmışlardı. Yürütülen soruşturma kapsamında, Aydın, Antalya, İstanbul, Manisa illerinde eş zamanlı olarak 7 farklı adreste arama yapıldı. Dijital materyallerin/örgütsel dokümanlar elde edildi. Zanlıların örgüt içi haberleşme aracı bylock kullandıkları ve Bank Asya hesaplarında para hareketlerinin olduğu belirlendi.

Bu haber toplam 876 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.