FETÖ’NÜN MUĞLA’DA DERİN KUMPAS CİNAYETİ

FETÖ’NÜN MUĞLA’DA DERİN KUMPAS CİNAYETİ
MUSTAFA İNCİ Muğla’da 12 Mayıs 2010 yılında karşıt görüş öğrenciler arasında çıkan kavgada üniversite öğrencisi Şerzan Kurt öldürülmüştü....

MUSTAFA İNCİ Muğla’da 12 Mayıs 2010 yılında karşıt görüş öğrenciler arasında çıkan kavgada üniversite öğrencisi Şerzan Kurt öldürülmüştü. Zaman Gazetesinde yayımlanan ‘Provokasyonun kod adı: Derin’ haberinin ardından polis memuru Gültekin Şahin’in Eskişehir’de görülen davada 16 yıl hapse mahkum olmuştu. Polis memuru Gültekin Şahin’in FETÖ kumpasına maruz kaldığı iddia edildi.

Olay 2010 yılında yaşandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde okuyan karşıt görüşlü öğrenciler 12 Mayıs 2010 yılında şehir merkezinde karakola 100 metre mesafede taşlı sopalı birbirlerine girdi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Şerzan Kurt olaylar sırasında kanlar içerisinde yere yığıldı. Hastaneye kaldırılan Kurt’un omzunda kurşun yarası olduğu ve başından sert bir cisimle vurularak yaralandığı görüldü. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen Şerzan Kurt orada yaşamını yitirdi.

Zaman Gazetesi ‘Provokasyonun kod adı: Derin’

Yaşanan bu olayın ardından Zaman Gazetesinde yayımlanan ‘Provokasyonun kod adı: Derin’ haberinin ardından Muğla Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’de görevli polis memuru Gültekin Şahin Eskişehir’de görülen dava sonrasında 16 yıl hapse mahkum oldu. Gültekin Şahin’in Avukatı Kemal Ertuğrul “olaylardan hemen sonra müvekkilimin tutuklanmasına temel gerekçelerden birisi Zaman Gazetesi’nin yapmış olduğu müvekkille ilgili haberdir. Bu haberde de provokasyonun “kod adı derin” diyerek müvekkil mesnetsiz bir şekilde suçlanmakta ve olayın aynı zamanda da tabiri caizse organizatörünün, provokatörünün kendisi olduğu beyan edilmektedir. Bu müvekkilin zan altında kaldığı aşamada bir şekilde de tutuklanmasına vesile olmuştur” dedi.

Ertuğrul: FETÖ’cülerin kumpası

Kemal Ertuğrul, “Bir kişiye ceza verilebilinmesi için kesin ve inandırıcı delillerin olması gerekir. Şerzan kurt’un ölümüne sebep olan şey başına aldığı darbedir. Vücudundan çıkan mermi incelemeye gitmiştir. Olay yerinde bulunan mermi çekirdeğinde ise DNA izine rastlanmamıştır. Bu olay emniyet içerisindeki FETÖ’cülerin bir kumpası. O dönem Muğla İl Emniyet Müdürü olan Kadir Ay olay yaşandıktan kısa bir süre sonra Ankara İl Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi. Emniyet Müdürü Kadir Ay FETÖ/PDY soruşturması ile ilgili olarak hakkında tutuklama kararı çıkarıldı ve şu anda firarda. Olay gecesi nöbetçi müdür olan Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Akpınar yine aynı soruşturma kapsamında tutuklandı. Ayrıca Şerzan Kurt’un ölümüne neden olan mermerin Gültekin Şahin’in silahından çıktığı yönde rapor veren İstanbul’da ki kriminal polisleri de FETÖ operasyonundan tutuklandı. Müvekkilimin tutuklanmasına karar veren hakimlerden birisi de yine FETÖ/PDY soruşturmasından tutuklandı” dedi.

Görüntüler silinmiş

Kemal Ertuğrul “ örgütle ilgili yeni bir şey öğreniyoruz, yeni bir ciddi olay ya da yeni bir faaliyet alanı ortaya çıkıyor. Soruşturma yapıldığı aşamada olayla ilgili en önemli delil olarak gösterilen olaylardan birisi, olayla ilgili video çekimidir. Video çekimi 7-8 dakika gibi bir şekilde tespit edilmiştir ancak bu video çekimi savcılığa intikal ettiğinde kısaltılmış olarak gelmektedir. Bizim cevap bulamadığımız sorulardan birisi emniyette giriş ve çıkışı gösteren video cd’leri boş çıkmıştır. Teslim alındığı söylenen cd başka teslim edildiği söylenen cd’nin numaraları başkadır. En önemli konulardan birisi de ateş olay sırasında olayın geçtiği mekandaki kameralardan bir tanesi Ateş Döner denilen yerdeki kameradır. Çok uzun zaman sonra biz burada olayın olası gerçek biçimi konusunda iddialarımızı kanıtlayabilecek nitelikte olduğuna inandığımız bölgeyi, o bölgede olanları çünkü böyle bir görüntü yok yani o bölgeyi çeken bir kamera olsa her şey çok açık bir şekilde anlaşılabilecekti bize göre. O bölgeyi aynen çekebilen bir kamerada olduğu anlaşıldı mekanda olaydan epey sonra bu bir şekilde birazda tesadüfen saptandı, ancak biz hard diskini elde etmeye çalıştığımızda daha sonra elde etmiş olsakta hard diskinin silinmiş olduğu ortaya çıktı” dedi.

Bu haber toplam 2713 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.