FETÖ'nün "Suikast Timi" Yağma Suçundan Yargılanıyor

FETÖ'nün "Suikast Timi" Yağma Suçundan Yargılanıyor
Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanına yönelik suikast girişiminde bulunan time “Nitelikli Yağma” davası, Muğla 2. Ağır...

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanına yönelik suikast girişiminde bulunan time “Nitelikli Yağma” davası, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Uğur San başkanlığında devam etti.

Neval ÇOLAK

Muğla Adalet Sarayı’nda görülen, 2019/360 esas nolu dosyada “Nitelikli Yağma” iddiasıyla açılan davada 37 hükümlünün savunması dinlendi. Muğla’daki cezaevinde bulunan sanıklar Şükrü Seymen ve Taner Berber avukatlarıyla katılırken diğer sanıklar ve avukatları bulundukları illerin cezaevlerinden Ses ve Görüntü Sistemi (SEBGİS) kanalıyla duruşmaya dahil oldu.

İddianamede, sanıklar hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmaması gerektiği kanaatine varıldığına yer verilerek, ‘olay tarihinde darbe teşebbüsünün icrası kapsamında aldıkları görev üzerine Marmaris’e gelen sanıkların, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nda görevli müşteki polis memurlarını derdest edip, üzerlerini arayarak silah, telsiz, kimlik gibi eşyaları aldıkları’ belirtildi.

Sanıklar ve avukatlar suçlamayı kabul etmeyerek, SEBGİS sistemi ile değil, Muğla’da savunma yapmak istediklerini dile getirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanına suikast, anayasayı ihlal, yerine getirdiği kamu görevi sebebiyle kasten adam öldürme gibi bir çok suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezasına çarptırılan 37 hükümlü sanıkların, Cumhurbaşkanlığı koruma polislerinin yirmi birine yönelik nitelikli yağma suçundan yargılama davasının 1. celsesi 29 Ocak 9:30’da başladı. Gece geç saatlere kadar süren dava, ertesi gün Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Uğur San başkanlığında devam ediyor.

Bu haber toplam 461 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.