‘Fidan dikimine elverişli bütün dağlar ağaçlandırılacak’

‘Fidan dikimine elverişli bütün dağlar ağaçlandırılacak’
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, orman teşkilatına verdiği talimatla ağaçlandırmaya elverişli bütün dağların ağaçlandırılmasını...

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, orman teşkilatına verdiği talimatla ağaçlandırmaya elverişli bütün dağların ağaçlandırılmasını istedi.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ayrıca fidan dikimi ve tohum ekiminin yapılamayacağı sarp arazilerde ise yine tohumların çimlenmesine elverişlilik durumuna göre helikopterle tohum ekimi yapılmasını talimatlandırdı.

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla ormansız dağları ağaçlandırmak için çalışmalarına hız veriyor. Orman teşkilatı daha önce yaptığı çalışmalarla ülkemizde belirli dağlarda zaten bu çalışmaları yürütüyordu. Bu çalışmalar çerçevesinde Palandöken, Erciyes ve Toros dağlarında tohum ekimi ve fidan dikimi yapılmıştı.

Toroslarda 25,2 Milyar Adet Sedir Tohumu Toprakla Buluşturuldu

Toroslarda ilk uygulamanın başladığı 1984 yılından günümüze kadar Karpelli Sedir Tohumu Ekimi metodu ile 105 bin 472 hektar genç sedir ormanı tesis edildi. Bu ormanların tesisi 18 bin 426 ton sedir kozalağından elde edilen 25,2 milyar adet sedir tohumu toprakla buluşturuldu. Mersin orman teşkilatının gerçekleştirdiği bu çalışmalar ile Torosların yeşiline yeşil katıldı.

Sarp Arazilere Helikopterle Ekim Yapılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise bu dağlarda yapılan çalışmaların ülke genelindeki ağaçlandırmaya elverişli diğer dağlarda da yapılması ve bu dağlardaki çalışmaların hızlanması hususunda orman teşkilatına talimat verdi. Ulaşılabilen yerlere fidan dikimi

ve tohum ekimi yapılmasını ulaşılamayan sarp arazilerde ise çimlenmeye elverişlilik durumuna göre helikopterle tohum ekimi yapılmasını talimat veren Prof. Dr. Veysel Eroğlu, sadece orman arazilerinde değil mera vasfını kaybetmiş arazilerin de ilgili Bakanlık ile görüşülerek ağaçlandırılmasını istedi.

Ayrıca Prof. Dr. VeyselEroğlu, en fazla ağaçlandırma yapacak olan bölge ve işletme müdürünün taltif edileceğini de söyledi.

Bu haber toplam 678 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.