Filmleri aratmayan  operasyon

Filmleri aratmayan  operasyon
Marmaris açıklarında düzenlenen Türkiye tarihinin en büyük eroin operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Kongo bayraklı Türkçesi Komutan anlamına...

Marmaris açıklarında düzenlenen Türkiye tarihinin en büyük eroin operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Kongo bayraklı Türkçesi Komutan anlamına gelen COMMANDER TIDE isimli yük gemisinin sintine bölümüne sakanmış 1 ton 71 kilogram eroin tam 26 dakika süren operasyonda ele geçirildi.

Operasyon 23. 40’da başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca yürütülen operasyonda Kongo bayraklı  COMMANDER TIDE yük gemisine SAT komandoları saat 23.40’da intikal etti. Denizden Zodyak botlarda bulunan SAT ekipleri  ile helikopterde bulunan SAT komandoları aynı  anda gemiye intikal etti. Denizden ve havadan yapılan operasyonda geminin ele geçirilip, 9 kişinin gözaltına alınması ve eroinin bulunması 26 dakika gibi kısa bir sürede tamamlandı.

Mürettebatın isimleri belli oldu

COMMANDER TIDE isimli yük gemisinde piyasa değeri yaklaşık 200 milyon lira olan 1 ton 71 kilogram eroinle yakalanan 9 kişilik mürettebatın isimleri belli oldu. Operasyonda A.E (55),H.A.G(45), O.İ (45), B.C(42), L.E (59),B.P(40), Y.P(41), M.K(45) ve M.İ (28) olarak açıklandı. Gözaltında bulunan zanlılar ifadelerinin ardından Ankara KOM şubesine götürülecek. Öte yandan ele geçirilen 1 ton 71 kilogram eroin Ankara’ya götürüldükten sonra imha edilecek.

Tarihe geçen uyuşturucu operasyonları

Türk güvenlik güçlerinin, Ocak 1993'te ABD'li yetkililerle "Kısmetim-1" ve "Lucky-S" gemilerine Akdeniz'deki uluslararası sularda yaptığı ortak operasyonlarda 18 ton eroin ele geçirilmişti. "Kısmetim-1" güvenlik güçlerine yakalanacağını anlayan personeli tarafından içindeki 3,5 ton eroinle batırılmıştı. Pakistan'ın Karaçi Limanı'ndan 14 ton eroinle yola çıkan "Lucky-S" ise uluslararası sularda ABD ekiplerince tarafından uzun süre takip edilmiş, daha sonra Akdeniz açıklarında Türk güvenlik güçleri operasyon yapmıştı. Operasyonda 14 ton eroin ele geçirilmiş, 17 kişi yakalanmıştı.

Uluslararası sularda seyreden Bolivya bandıralı "Joudi" adlı ticari gemiyle yüklü miktarda uyuşturucu kaçakçılığı yapıldığı bilgisini alan Sahil Güvenlik Komutanlığı, 6 Ocak 2016 tarihinde bir uçak ve bir helikopterle havadan, "Umut" ve "Yaşam" gemileriyle de denizden operasyon düzenlemişti. "Albatros Harekatı" adı verilen operasyonda, Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı narkotik ve özel harekat timlerinin de desteğiyle Kıbrıs Adası'nın güneyinden itibaren takibe alınan gemiye, Türkiye'ye 322 mil, Libya kıyısına 35 mil, Tobruk Limanı'na 55 mil uzaklıkta, uluslararası sularda operasyon düzenlenmişti. Gemide 13 ton esrar ele geçiren ekipler, 9 kişiyi gözaltına almıştı.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 945 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.