Final'in  başarı geleneği devam ediyor  

Final'in  başarı geleneği devam ediyor   
Geçtiğimiz günlerde açıklanan üniversite yerleştirme sonuçlarıyla Muğla Final Eğitim Kurumları öğrencileri her yıl olduğu gibi bu yılda Final’in...

Geçtiğimiz günlerde açıklanan üniversite yerleştirme sonuçlarıyla Muğla Final Eğitim Kurumları öğrencileri her yıl olduğu gibi bu yılda Final’in başarı geleneğini devam ettirdi.

 

Her yıl olduğu gibi bu yılda Final’in başarı geleneğini devam ettirdi. Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla öğrencilerin heyecanlı bekleyişi son buldu. Muğla Final Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Ali Coşkun, öğrencilerini gösterdikleri başarıdan ötürü kutlarken, “Bu zorlu süreçte öğretmen  - öğrenci - veli işbirliği içinde fedakarca yapılan çalışmalar için herkese teşekkür ederiz” dedi.

 

Öğrencilerinin başarısının okulun başarısını devam ettirdiğini söyleyen Final Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Ali Coşkun, “Öğrencilerimiz Türkiye’nin seçkin üniversitelerinin güzide bölümlerine yerleşerek Final’in başarı geleneğini devam ettirdiler. Bildiğiniz gibi Eylül 2019 da yüz yüze eğitim çalışmalarımıza başladık. 16 Mart 2020’den  itibaren başlayan Covid-19 pandemisi sürecinde   öğrencilerimizi hiç yalnız bırakmadık.  Uzaktan eğitim platformlarıyla da eksik konuları tamamladık. Sorularını çözdük. Rehberlik hizmeti verdik. Online deneme sınavları uyguladık. Kısacası eğitim- öğretim faaliyetlerini kesintisiz sürdürdük. Bu zorlu süreçte öğretmen  - öğrenci - veli işbirliği içinde fedakarca yapılan çalışmalar için herkese teşekkür ederiz. Tüm öğrencilerimizle gurur duyduk.”dedi.

Final Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Ali Çoşkun, bu yılda başarılarının arttığını dile getirirken, “Yerleştirme sonuçları analiz edildiğinde mezun olarak hazırlanan öğrencilerde geçen yıllara göre yerleşme oranı daha yüksek oldu. Yerleşecek puana sahip 12. sınıf öğrencilerimizin bir kısmı pandemide ki belirsizlikten dolayı tercih yapmadı.  Tercih yapan öğrencilerimizden, Tıp Fakültesi 5, Sağlık Bölümleri 22, Mimarlık- Mühendislik Bölümleri 21, Hukuk Fakülresi 3,  Psikoloji- Pdr Bölümleri 5, Eğitim Fakültesi 7, Fen Edebiyat Fakültesi 5, İ. İ. B. F. 19, Yabancı Dil Bölümleri 4, Besyo 2 ve diğer bölümler 32 öğrencimiz yerleşti. 122 öğrencimiz artık üniversiteli. Gönüllerindeki üniversiteye yerleşen öğrencilerimizi kutlar, tüm öğrencilerimize yeni öğrenim hayatlarında başarılar dileriz.”dedi.

 

Üniversiteye yerleşen öğrencilere tavsiyede bulunan Ali Coşkun, “Üniversiteye yerleşen arkadaşlarımızı şimdi, burs, yurt, yeni bir çevre, yeni arkadaşlar,  yeni hayallerle tatlı telaşların olduğu yeni sınavlar beklemekte. Üniversite öğrenimine yeni başlayacak öğrencilere 5 altın tavsiyede bulunmak istiyorum.

1-Üniversitenizin eğitim dili ne olursa olsun İngilizceyi çok iyi öğrenin. Üniversitenizde 2. bir bölüm okuma imkanları varsa değerlendirin. 

2-Üniversite dönemini sadece derslerle geçirmeyip Üniversitenin ve şehrin sosyal sermayesinden üst düzeyde yararlanmalısınız.

3-Yüksek Lisans-Doktora gibi akademik çalışmaları düşünün. Anlamlı bir yurt dışı deneyimi için şartları zorlayın. Erasmus ile olmazsa IAESTE ile olabilir, gençlik kampları ile olabilir veya “çalış-gez” (work&travel) programları ile olabilir.  Yurt dışında geçirilecek iki ay hem ufkunuzu açacaktır hem de size gelecekte farklı kapılar açabilecektir.

4-Mutlaka en az iki öğrenci kulübüne üye olun ve bir takım sporu yapın. Öğrenci kulüpleri ve takım sporları takım çalışması, stres yönetimi, zaman yönetimi, planlama gibi yetkinlikleri geliştirdikleri gibi gelecekte daha da önem kazanacak olan duygusal zekanızı, ilişki ve duyguları yönetme becerilerinizi de geliştirecektir.

5-Gelecekte başarılı bir kariyer için inisiyatif almanın, yaratıcılığın ve tutkunun önemli olacağını bilin. Üniversite sıralarında tutkunuzu keşfetmeye çalışın.

Çünkü sevmediğiniz işi yapamazsınız.

Bunları yaparsanız, emin olun hangi üniversitenin hangi programından mezun olduğunuz önemsizleşecek.  Kendinizi daha iyi tanıyacaksınız, işe yaramanın tadını almış olacaksınız, farklı dünyaları deneyimlemiş olacaksınız ve en önemlisi kendi kendinizi yönetmeyi öğrenmiş olacaksınız.  Mezun olduğunuzda iş arama süreciniz kolaylaşacak ve “aranan” mezun olacaksınız. 

Sınavda istediği üniversiteye yerleşemeyen adayların, ek kontenjanları takip etmelerini ve üniversiteyi düşünen öğrencilerimizin kendilerini toparlayıp tekrar çalışmalara başlamalarını tavsiye ederim. Final akademi okullarında 8. ve 12. sınıflarla, final vip kurs'ta ise tüm kursiyerlerimiz ile MASKE-MESAFE-HİJYEN kuralları tedbirlerini alarak yüz yüze eğitime başladık.  Final akademi okulları (ortaokul- anadolu lisesi) ve final vip kurs da kayıtlarımız devam etmektedir.

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Muğla’da da Final’e kucak açan tüm Milli Eğitim camiamıza, velilerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Bütün öğrencilerimizi, onları yetiştiren aileleri, okulları ve öğretmenleri gönülden kutluyoruz . Sağlık ve başarı dileklerimizle” dedi.

Bu haber toplam 787 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.