Flamingo cennetinde koku sıkıntısı

Flamingo cennetinde koku sıkıntısı
Muğla’nın Milas ilçesine bağlı flamingo cenneti olarak bilinen Boğaziçi Mahallesi, son 2 yıldır yükselen pis kokunun etkisi altında. Bölge sakinleri...

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı flamingo cenneti olarak bilinen Boğaziçi Mahallesi, son 2 yıldır yükselen pis kokunun etkisi altında. Bölge sakinleri çözümün giderilmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuya el atmasını talep ediyor.

Haber Merkezi

Muğla’nın Milas ilçesinin en büyük mahallesi olan Boğaziçi yazın 70 bini bulan nüfusu ile bölgede özellikle ilkbahar döneminde flamingo cenneti olarak biliniyor. Flamingolar özellikle Ekim ayı ile Mart ayı arasında bölgede kalıyor. Bölgenin yüz ölçümü nedeniyle adeta adayı andıran mahallede, son iki yıldır kokudan geçilmiyor. Yaz aylarında özellikle deniz suyunun sıcakların artması ve tuz oranının yükselmesi kokuya neden oluyor. Bölge sakinleri çözümün giderilmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesinin bu konuya el atmasını talep ediyor.

Bölgede ki koku ile ilgili olarak Gazete Zeybek’e bilgi veren Boğaziçi Mahalle Muhtarı Ferhat Karakoyun, bölgede göreve geldiği ilk gün Muğla Büyükşehir Belediyesine yazı yazarak bu kokunun giderilmesini talep ettiğini ifade etti. Karakoyun konuşmasında, “Bu bölge 80’li yıllarda zamanında deniz dolgu ile doldurup yol bağlantısı sağlandı. O dönemin imkanları dahilin de menfezler yerleştirilerek denizin birbiri ile bağlantı ve sirkülasyonu sağlandı. Ancak son yıllarda nüfusun artması ve bölgenin yazın ortalama 70 bine yakın ziyaretçi gelmesi sebebiyle menfezler yetersiz geliyor. Eğer bu konu çözülürse kokunun da giderilmesi sona erecektir.”dedi.

Muhtar Karakoyun, “Bu bölge flamingoların Ekim ayı döneminde gelip Mart ayında gittiği bir bölge. Yazın flamingo olmuyor kışın geliyorlar. Muğla Büyükşehir ve DSİ ile yazışmalar yaptık. Menfezler genişletilerek ve çoğaltılarak ‘Tuzla Sulak’ alan için başvuruda bulunduk. Muğla Büyükşehir Belediyesi 2019 yılında yazımıza cevap verdi. 2019 yılı içerisinde menfezlerin ihalesinin yapıldığı ve firmaya teslim edildiğine dair tarafıma yazı gönderdi. Ancak 2020’nin başında pandemi olayının meydana gelmesi sonucunda biraz gecikti. Yaz döneminde çok yoğun bir trafiğimiz var, önümüzdeki aylarda bunun yapılacağına ve sirkülasyon sayesinde köpürmeler ve koku bitecektir. Bu bölgede sıcak olduğu dönemde tuz oranı yükseliyor. Çalışma yapılması durumunda pis kokular gelmeyecek. Büyükşehir gerekli cevabı verdi, ayrıca burada bahsedildiği gibi flamingo ölümü de gerçekleşmemiştir” dedi.

Bölgede ikametgâh eden Mehmet Kahraman isimli vatandaş, “Yaklaşık 20 yıldır burada oturuyorum, evim hemen suyun yanında, kokudan dolayı yaz aylarında balkonda oturamıyoruz. Son iki yıldır bu bölgede koku var, muhtarlığımıza başvuruyu yaptık, muhtarlığımız konu hakkında belediyeye başvurmuş, inanıyorum ki menfez çalışması tamamlanırsa burada koku sona erecektir. Bizim bu bölge flamingo bölgesi olarak biliniyor, 10’ncu ayda bu bölgeye flamingo geliyor ancak bu güne kadar hiçbir flamingo ölümüne rastlamadık” dedi.

Mahmut Türkoğlu adlı vatandaş ise, “Bu bölgede 2003 yılından beri ikamet ediyorum, burada önceleri koku yoktu ancak son iki aydır koku gelmeye başladı. Muhtarlığa başvurduk muhtarlığımızda menfez çalışması için Büyükşehir’e yazı yazmış inanıyorum ki çalışma biterse kokuda biter” diye konuştu.

Bu haber toplam 798 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.