Forum Tiyatro’da Kadına Şiddet Ele Alındı

 Forum Tiyatro’da Kadına Şiddet Ele Alındı
SİNEM KARAKAYA-Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Muğla Sahne Tiyatrosu Derneği ( MSTD) ortak çalışması olan kadına yönelik şiddete hayır etkinlikleri...

SİNEM KARAKAYA-

Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Muğla Sahne Tiyatrosu Derneği ( MSTD) ortak çalışması olan kadına yönelik şiddete hayır etkinlikleri kapsamında ‘forum tiyatro’ kadın izleyicilerle buluştu.

Muğla’da ilk defa sergilenen ‘Yaşamak İstiyorum’ adlı 15 dakikalık oyun Konakaltı Kültür Merkezi’nde sergilendi. Seyirciler tarafından oldukça beğenilen oyunda kadına olan şiddet ele alınarak farkındalık oluşturuldu. Oyundan sonra oyuncular, seyircileri sahneye davet ederek kadına şiddeti önlemek için çözüm yolları bulmaya çalıştı.

Forum tiyatronun diğer adı ezilenlerin tiyatrosu oluğunu belirten ve oyun hakkında bilgi veren Muğla Sahne Tiyatrosu Derneği Başkanı Hayriye Makas Uygun; “ Muğla’da ilk defa böyle bir etkinlik gerçekleşiyor. Bu tiyatronun özelliği, normal bir tiyatroda seyirci oyunu izler ve evlerine gider ama bu tiyatroda oyunumuz bittikten sonra seyircimiz oyuna dâhil olabiliyor. Hatta oyunculardan biriyle yer değiştirip oyunun akışını değiştirmek isteyebiliyor. Yani sorunu buluyoruz çözümü seyirciyle birlikte buluyoruz. Bugünkü amaç, kadına şiddetin sadece fiziksel değil farklı boyutlarda da olduğunun farkındalığını yaratabilmek. Forum tiyatro olarak Tilbe Saran’dan eğitim aldık. Bizden proje bulmamızı istedi. Kadına şiddet konusunu seçtik ve bununla ilgili çalışmalara başladık. Son provalara kadar yanımızdaydı. Oyunun ‘Kuringa’lığını Sibel Barut Keskin ile yaptık yani yönetmenliğini. Saran, bizi yönlendirdi sağ olsun. Gerçekten zor platformda çalıştık. Farklı uç noktalarda sahip oldukları fikirler çıktı seyircilerimizden. Sonuç olarak hem fikir olduk. Kadınların, hayatlarını değiştirebilecek güce sahip olabilecekleri ve gerekli yasal yerlere başvurabilecekleri konusunda tekrar farkındalık oluşturmaya çalıştık” dedi.

 Forum Tiyatro’da Kadına Şiddet Ele Alındı

Bu haber toplam 721 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.