Galericiler Belge Almak İçin Ter Döktü

Galericiler Belge Almak İçin Ter Döktü
Galericiler, yasal zorunluluk haline gelen mesleki yeterlilik belgesi için ter döktü. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iştiraki MEYBEM A.Ş. işbirliğinde bu yıl ikinci kez düzenlenen,...

Galericiler, yasal zorunluluk haline gelen mesleki yeterlilik belgesi için ter döktü. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iştiraki MEYBEM A.Ş. işbirliğinde bu yıl ikinci kez düzenlenen, Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Mesleki Yeterlilik Sınavları, 28-30 Kasım 2018 tarihlerinde yapıldı. Sınava 87 kişi katıldı.

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliğin 13 Ağustos 2018 tarihinde yürürlüğe girmesi ile zorunluluğu gelen yetki belgesi için sınavlar devam ediyor. FTSO, Fethiye ve Seydikemer’de ikinci el araç alım-satım işi yapan firma sahiplerinin yetki belgesi alarak yasal yükümlülüklerini yerine getirmelerini ve sektör çalışanlarının belge almasını sağlamak amacıyla ikinci kez sınav düzenledi. Yeni başvuru ve telafiler dahil olmak üzere sektörden toplam 87 kişinin katıldığı sınavlar teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleştirildi. Sınavların, teorik bölümü FTSO Hizmet Binası Likya salonunda, uygulamalı bölümü ise Auto Gölhisar ve Koyuncu Otomotiv’e ait galerilerde yapıldı. Sınavlarda başarılı olan ve Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanan firma yetkilileri, yönetmelikte yazılı şartları yerine getirdikten sonra Muğla Ticaret İl Müdürlüğü’nden Yetki Belgesi alarak ikinci el motorlu kara taşıtı alım satım faaliyetle rine devam edebile cek.

Bu haber toplam 350 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.