Gecikme faizleri düşürüldü

Gecikme faizleri düşürüldü
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kredi ve Kefalet Kooperatiflerince uygulanan gecikme faizlerinin düşürüldüğünü açıkladı. Esnaf ve sanatkarların yükünü hafifletecek olan uygulamayla kooperatif tarafından uygulanacak gecikme faiz...

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kredi ve Kefalet Kooperatiflerince uygulanan gecikme faizlerinin düşürüldüğünü açıkladı. Esnaf ve sanatkarların yükünü hafifletecek olan uygulamayla kooperatif tarafından uygulanacak gecikme faiz oranının üst sınırı bir aya kadar olan gecikmelerde yüzde 16, bir aydan fazla gecikmelerde ise yüzde 20 olarak belirlendi. Ekonominin kılcal damarı olan esnafımızda Ahilik kültürünü yaşatmaya özen göstermelerine ihtiyacımız olan bir dönemdeyiz. Bakanlığımız Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle birlikte hem iç ticarette hem de dış ticarette 81 milyonun tamamına hizmet sunuyor. Türkiye’nin önümüzdeki 10 yıldaki hedefi orta gelirli ülke statüsünden yüksek gelirli ülkeler statüsüne yükselmektir. Gelirimizi yükseltmenin yolu da 21. yüzyılın yükselen sektörlerine daha fazla teknoloji, daha fazla tasarım, daha fazla marka ve daha fazla katma değerli ürün üretmektir. Bu doğrultuda projelerimizde, mevzuatlarımızı hazırlıyoruz ve kısa dönemde de iyi şeyler yaptık'' ifadelerini kullandı.

Faizin oranının indirilmesiyle esnaf ve sanatkarın 1 milyar 500 milyon TL'ye ulaşan borçlarının yaklaşık 300 milyon TL olan gecikme faizinin düşürülmesinin mümkün olacağını vurgulayan Pekcan, ''Bütçe imkanlarımız doğrultusunda esnaf ve sanatkarların kullandıkları kredi şartlarında iyileştirme yapmaya devam edeceğimizi önemle vurgulamak isterim. Esnaf ve sanatkarlarımıza vereceğimiz müjde, yükselen faiz kaynaklı olumsuzlukların giderilmesi için kooperatif kredilerine uygulanacak gecikme faiz oranının düşürülmesi yönünde bir beklenti oluşmuş, bu doğrultuda da Kredi ve Kefalet Kooperatifiyle koordineli olarak bakanlığımızca bir çalışma başlattık. Bu amaçla kooperatif ana sözleşmelerinde gecikme durumlarında uygulanacak faiz oranlarını içeren madde değiştirilmiş ve kooperatiflerin bu yeni maddeye intibak etmelerinin önü açılmaktadır. Yapılan değişiklikle kooperatif tarafından uygulanacak gecikme faiz oranının üst sınırı bir aya kadar olan gecikmelerde yüzde 16, bir aydan fazla gecikmelerde yüzde 20'ye çekilerek esnaf ve sanatkarın yükü hafifletilecektir. Bu uygulamayla esnaf ve sanatkarın 1 milyar 500 milyon TL'ye ulaşan borçlarının yaklaşık 300 milyon TL gecikme faizinin düşürülmesi mümkün olacak. Bu düzenleme yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla çalışan Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin ortaklarına sağlanan önemli bir unsurdur. Kredi ve kooperatifler aracılığıyla sunduğumuz hizmetleri bundan sonraki süreçte de yeni projelerde daha etkin bir şekilde uygulamaya koyacağız. Hepinizden e-ticaret ve e-ihracat eğitimlerine katılmanızı ve teşvik etmenizi rica ediyorum. İhracatı tüm Türkiye'ye, KOBİ'ye, esnaf ve sanatkarımıza ve e-ihracatı yaymak, bakanlığımızın hedeflerinden birisi'' şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 364 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.