Geçmişten  Geleceğe…

Geçmişten  Geleceğe…
Eskiden çocuklarda günümüzde bilinen hastalıklar yoktu, enerji birikimi yoktu, ergenliğin verdiği agresif tavırlar yoktu.Çünkü sokaklar temizdi, sokaklarda koşarak, gülerek oynayan çocuklar vardı. Sokakta daha çok huzur ve güven...

Eskiden çocuklarda günümüzde bilinen hastalıklar yoktu, enerji birikimi yoktu, ergenliğin verdiği agresif tavırlar yoktu.

Çünkü sokaklar temizdi, sokaklarda koşarak, gülerek oynayan çocuklar vardı. Sokakta daha çok huzur ve güven vardı, samimiyet vardı. Her şeyden önce komşuluk vardı.

Şimdi ise sokaklar boş! Koca koca binalarda evler komşusuz, diller selamsız …

Günümüz çocuklarına bakınca üzüntü duymamak mümkün mü? Bilgisayar, tablet, telefon başında saatlerini oturarak harcayan, hazır yiyeceklerle beslenen, insandan toplumdan uzak, güya sosyal yaşayan bir nesille karşı karşıyayız. Akabinde peş peşe gelen obezite. Küçük yaşlarda başlayan şeker ve kalp rahatsızlıkları günden güne kaçınılmaz günümüz hastalıkları arasında yer bulmaktadır.

Suçlu mu?

Sizce suçlu kim? Aile mi? Toplum mu? Yoksa yaramazlık yapmasın, rahatsız olmayalım diye çok küçük yaşlarda ellerine tablet, telefon tutuşturduğumuz yeri geldiğinde canımızı feda edebilecek kadar çok sevdiğimiz çocuklarımız mı?

Sevgili ebeveynler, lütfen geleceğimizi karartmayalım. Başkasının çocuğunda var benim çocuğumda yok diyerek çocuklarımızın her istediklerini yapmaktan vazgeçelim. Değerli evlatlarımızın, uçsuz bucaksız sanal ortamlarda hayatlarını yaşanmaz hale getirmelerine müsaade etmeyelim.

Bu gelecek bizim, en sevdiğimiz kıymetlilerimiz, gözüne bakmaya doyamadığımız çocuklarımızın geleceğidir. Geleceğimizi kendi ellerimizle yok etmeyelim.

Bu haber toplam 578 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.