GEKA projesi için toplantı yapıldı

GEKA projesi için toplantı yapıldı
MİTSO ile Bafa Doğal Yaşam Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, Milas zeytinyağının üretim altyapısını güçlendirilip, Türkiye'nin dünyadaki...

MİTSO ile Bafa Doğal Yaşam Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, Milas zeytinyağının üretim altyapısını güçlendirilip, Türkiye'nin dünyadaki organik zeytinyağı üretimindeki payını arttırılması ve GEKA' dan hibe desteği sağlanabilmesi amacıyla proje işbirliği yapacaklar.

MİTSO ile kooperatif arasında GEKA projesi hazırlanması için proje işbirliği toplantısı yapıldı. Toplantıya MİTSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Tiryakioğlu, Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu katıldı. Kooperatif adına ise Kooperatif Başkanı Nadi Güler ile Kooperatif yöneticileri Feridun Kaykı ve Mehmet Al katıldılar. Toplantıda MİTSO ile Bafa Doğal Yaşam Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi arasında GEKA'ya hibe desteği projesi hazırlanması amacıyla bir protokol imzalandı.

Protokole göre, Milas'ın coğrafi işaretli ürünü olan ve yöredeki memecik türü zeytinlerden elde edilen Milas Zeytinyağının üretim altyapısının güçlendirilmesi, üretimindeki katma değerin arttırılması, Türkiye'nin dünyadaki organik zeytinyağı üretimindeki payının arttırılması amacıyla T. C. Güney Ege Kalkınma Ajansından (GEKA) hibe desteği alınması için proje işbirliği yapılacak. Proje kapsamında kontinü sistem yağ ekstraksiyon hattı, zeytinyağı stok tankı, azot sistemi ve şişe dolum makinesi satın alınması bulunuyor. Proje ile Milas'ın organik zeytinyağı üretim alanı ilan edilmiş olan Bafa Gölü kıyısındaki Kapıkırı bölgesindeki yüksek polifenol değerlerine sahip organik Milas zeytinyağının üretilmesi ve pazarlanması hedefleniyor.

Protokole, MİTSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Tiryakioğlu tarafından imzalandı. Kooperatif adına ise protokolü Nadi Güler imza attı.

Projenin GEKA tarafından kabul edilmesi durumunda MİTSO’nun , coğrafi işaretli zeytinyağı üretimi için destek vereceği, ayrıca fuar katılımları ve yurtdışı pazara açılma konusunda da kooperatife destek sağlayacağı öğrenildi.

Protokolün imza töreninde konuşan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas'ta yaygın olan memecik türü zeytinlerden erken hasat, soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen Milas zeytinyağına Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescili yaptırdıklarını belirtti. Yakında da Avrupa Birliğinden coğrafi işaret alınacağını belirterek, "Amacımız, Milas'ta, Milas zeytinyağının coğrafi işaret standartları kapsamında üretilmesini sağlamak. Bu konuda kooperatif ile bir GEKA projesi işbirliği yapıyoruz. Ne kadar çok zeytinyağını coğrafi işaret kalitesinde üretilmesini sağlarsak üreticimiz de o oranda kazançlı çıkacaktır. Zeytinyağını pazara daha kolay sürebilecek, daha iyi gelir elde edebilecektir. GEKA'nın projemizi onaylamasını umuyoruz" dedi.

Kooperatif Başkanı Nadi Güler de GEKA projesinde MİTSO ile yaptıkları işbirliğinin yöredeki organik zeytinyağı üretimine katkı sağlayacağını belirtti. Güler, "GEKA projemizi onaylarsa Milas yöresinde organik ve coğrafi işaretli zeytinyağı üretimi artacaktır. Bu işi kooperatif olarak başarabilirsek diğer üretici kooperatiflerine de örnek oluşturabiliriz. Bu şekilde, yeni nesil bir kooperatifçilik anlayışını ve uygulamasını yaygınlaştırabiliriz" dedi.

Bu haber toplam 478 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.