Sinem Kaplan

Sinem Kaplan

Geleceğimizin Yok Olmasına İzin Vermeyeceğiz

Geleceğimizin Yok Olmasına İzin Vermeyeceğiz

Muğla’nın gündeminden maalesef uzun süre düşmeyen bir haberden bahsetmek istiyorum bugün. Dalaman yangını. Uzun uğraşlar sonucu 770 personelin görev aldığı yoğun bir çalışma ile önüne geçilmişti. Alevleri kontrol altına almak oldukça zor olduğunu belirtti yetkililer. Yangını birde rüzgârlar tetikleyince iyice büyümüş ve dile kolay 400 hektara yakın alan kül olmuştu. Çıkan yangında can kaybı yok diye açıklamalarda bulundular. Daha sonra yangın söndürülünce asıl canların o zaman gittiği ortaya çıktı. Yuvası orman olan bir sürü canlı yangında canını kaybetti. Ortaya çıkan görüntüler oldukça üzücü ve can yakıcıydı.

Muğla’da peş peşe çıkan yangınların sonu gelmemeye başlayınca insanlar doğal olarak birçok anlam yüklemeye başladılar bu yangınlara. Terör olduğunu düşünenler de vardı imar alanı yaratılmak istendiğini düşünenlerde. Bu kadar felaketin art arda gelmesinin insanlara bunları düşündürmesi çokta normal geliyor bana. Çıkan yangınların köylere yayılmamasını da büyük şans olarak görüyorum.

***                       ***                       ***

Muğla Orman Bölge Müdür Vekili açıklama yaptı geçenlerde. Kazanın çıkış noktasına bakıldığında kaza yangını olduğunun kesin olduğunu vurguladı. Kesin sonuçlar çıktığında bilgilendirme yapılacağını da belirtti. Ve altını çizerek “kesinlikle terör amaçlı bir yangın değildir” dedi. Yangın ne kadar kötü olsa da bu amaçlarla yapılmamış olması insanların içini biraz olsun rahatlatıyor. Umarım sebep olan sorunlar aynı şekilde başka sorunlara yol açmadan çözüm bulunur ya da bunlarla ilgili gereli önlem çalışmalarına gidilir.

Vekil konuşmasında bir şeyin daha garantisini ve sözünü verdi. Yanan alanlar kesinlikle imara açılmayacak, orman orman olarak kalacak oraları yeniden yeşillendireceğiz dedi. Bunlar gerçekten insanların duymak istediği şeyler. Zaten insanlar eline fidan alıp oraları canlandırmanın derdinde. Biraz daha yeşil alan kaybetmeyelim güzelim Muğla’nın doğasına zarar gelmesin düşüncesindeler. İnanın insanlar Muğla’nın doğasını tekrardan ayağa kaldırırlar. Tekrardan böyle büyük felaketlerin yaşanmamasını umuyorum herkes gibi.

***                       ***                       ***

Çıkan yangınlarda kasıt olmasa bile cehalet var, ihmal var. İşte bunun için daha fazla önemle ve tedbir alınması gerektiğini düşünüyorum.

Unutmayalım ki!  Bir fidan bir nefestir, gelecektir. Ve bizler ne nefesimizin ne de geleceğimizin yok olmasına izin vermeyeceğiz.

Bu yazı toplam 877 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem Kaplan Arşivi
SON YAZILAR