Gelecek Partisi İl Başkanı Kayaman: “Muğlalılar Mete’den açıklama bekliyor”

Gelecek Partisi İl Başkanı Kayaman:  “Muğlalılar Mete’den açıklama bekliyor”
CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Gelecek Partisi Muğla İl Başkanlığı’na ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Gelecek Partisi Muğla...

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Gelecek Partisi Muğla İl Başkanlığı’na ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Gelecek Partisi Muğla İl Başkanı Selahattin Kayaman, MUÇEV bünyesinde bulunan gözde turizm merkezlerinin imar planının tabiat varlıkları kurulunda onay aşamasında olduğunu ifade ederek, Muğlalıların AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’den, imar planı hakkında açıklama yapmasını beklediğini belirtti.

Neval Çolak Arslan

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Gelecek Partisi Muğla İl Başkanlığı’nı yeni binasını ziyaret ederek, “hayırlı olsun” temennisinde bulundu.

Ziyarette konuşan Gelecek Partisi İl Başkanı Selahattin Kayaman, Muğla Valiliği ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı’nın bünyesinde bulunan, sahiller, plajlar, yat bağlama tesisleri, iskeleler ve koylarda söz sahibinin Deniz Kıyı ve Çevre Yönetimi Anonim Şirketi olduğunu dile getirdi. Kayaman, “Şirket sahiller, plajlar, yat bağlama tesisleri, iskeleler, koylarda kiralama yapabilecek, sahili, kıyılar ve denizi istediği gibi kullanabilecek. Ayrıca anonim şirket olduğu için ihale kanununa tabi olmadan aldığı bu alanları da istediğine verebilecek” dedi.

Turizm merkezlerinin, Muğla Valiliği bünyesinde yer alan MUÇEV Ltd. Şirketinin paravan yapılarak devre dışı kaldığına dikkat çeken Kayaman, “Muğla Valiliği ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı’nın iştirakı MUÇEV bünyesinde bulunan, Akyaka, Kadınazmağı, Akbük Koyu, Ölüdeniz Belcekız, Kumburnu, Çalış, Şat Burnu, Sarıgerme plajı, Kız Kumu, Datça iskele plajı, Datça Kargı Koyu, Bodrum Gümüşlük plajı, Bodrum Bitez, Datça Korubük, Karaincir, Marmaris Karacasöğüt iskelesi, Fethiye Kayaköy Gemiler Koyu, Datça Selimiye iskelesi ile Göcek Fethiye Belediyesi yat bağlama iskelesi ve buna benzer aşamalı olarak gözde turizm kıyıları, Göcek Mapa şamandıra bağlama ve işletmeye yeni açılacak Antalya’dan Çanakkale’ye kadar kurumun yetkisinde bulunan gözde turizm merkezleri paravan yapılarak devre dışı kalıyor” diye konuştu.

Muğlalıların ve Fethiyelilerin AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’den imar planı hakkında açıklama yapmasını ifade eden Kayaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fethiye İlçesi, Babataşı Mahallesi, Sahil Bandındaki Karayolları Mevkilisinde bulunan 172 bin metrekarelik yüzölçümündeki kıyı ve deniz yüzeyi, Çevre Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından 24 Ekim 2019 tarih ve 36 bin 758 sayılı yevmiye numarası ile yapılan sözleşme uyarınca MUÇEV ünvanlı firmaya verildi. 300 adet yat bağlama iskeleleri bulunan alanda, ayrıca 3 BİN 200 metrekarelik deniz dolgusu yapılarak bu alanda çeşitli binalar yapılacak. Proje Tanıtım Dosyaları Çevresel Etki Değerlendirmesi yapılabilmesi amacıyla ÇED Genel Müdürlüğü’ne sunuldu. Bakanlıkça 27 Temmuz 2020 tarihli ilanlarda gerekli duyurular yapıldı. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘ÇED gerekli değildir” kararı verdi. İmar planı tabiat varlıkları kurulunda onay aşamasındadır.”

Bu haber toplam 1007 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.