Gelecek Partisi Muğla’dan ‘Doğu Türkistan’ için imza kampanyası

Gelecek Partisi Muğla’dan ‘Doğu Türkistan’ için imza kampanyası
Gelecek Partisi Muğla, Çin'in Doğu Türkistan'daki Müslümanlara yönelik baskıcı politikalarının son bulması için Sınırsızlık Meydanı’nda 3 günlük imza kampanyası başlattı.Gelecek Partisi Muğla, Çin'in Doğu Türkistan'daki...

Gelecek Partisi Muğla, Çin'in Doğu Türkistan'daki Müslümanlara yönelik baskıcı politikalarının son bulması için Sınırsızlık Meydanı’nda 3 günlük imza kampanyası başlattı.

Gelecek Partisi Muğla, Çin'in Doğu Türkistan'daki Müslümanlara yönelik zulmünü duyurmak amacıyla imza kampanyası başlattı.

Gelecek Partisi Muğla İl Başkanı Mimar Selahattin Kayaman, Doğu Türkistan’da ki Müslümanlara yapılan insanlık dışı soykırımı durdurmak kınamak adına basın açıklaması gerçekleştirdi.

Doğu Türkistan'daki Müslümanlara yönelik zulme dünyanın seyirci kaldığını belirten Gelecek Partisi Muğla İl Başkanı Selahattin Kayaman, “Kızıl Çin 1949 dan günümüze kadar 35 milyon soydaşımızı katletmişlerdir, soydaşlarımıza insanlık dışı baskı ve devam eden zulüm vicdanları sızlatacak ve insanı isyan ettirecek boyuttadır. Birleşmiş Milletlere (BM) 1 milyon civarında Müslüman Uygur Türkü Çin’i eğitim merkezi olarak dünyaya lanse ettiği toplama kamplarında tutuyor. Birleşmiş Milletler AB ve NATO ile Uluslararası insan hakları kuruluşlarının raporlarına göre Doğu Türkistan’da kültürel ve dini kısıtlama giderek hız kazandığı görüşüne yer veriliyor. Dünya da seyirci kalıyor” dedi.

Çin’in Doğu Türkistan’dan dünyada eşine zor rastlanan insan hakları ihlallerini ve zulmü gizlemek için uluslararası arenada Uygur Türklerini  “İslamcı Teröristler’’ olarak suçladığını söyleyen Kayaman, “Bu gerçekten ahlaksızca bir iftira ve yalandır Uygur Türkleri evrensel insan hak ve özgürlükleri çerçevesinde kendi inanç ve değerleri, kültüründe kendi vatanında yaşaması doğal ve insani bir hakkıdır. Kadınların uzun kıyafet giymesi, erkeklerin sakal bırakması, alkol kullanmaya zorlanması uygulamalardan bazılarıdır. Uygur Türkü’nün vatanı olan Doğu Türkistan’ın toprakları petrol, uranyum, doğalgaz, kömür gibi yeraltı zenginliklere sahip. Bu yeraltı ve yerüstü zenginlikler Çinlilerin iştahını kabartıyor. Çine göre Doğu Türkistan kaybedilmemelidir” ifadelerini kullandı.

Muğla Merkez, Milâs ve Fethiye ilçelerinde 3 günlük imza kampanyası başlattıklarını dile getiren Kayaman, “Gelecek Partisi Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun tüm illerimize ve ilçelerimizdeki parti teşkilatlarımızı Doğu Türkistan’daki soydaşlarımıza yapılan zulmün durdurulması için Kızıl Çin’i kınayan imza kampanyasını başlattı” dedi.

Bu haber toplam 440 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.