gelenek devam ediyor

gelenek devam ediyor
Muğla’da her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan ayında da tarihi arasta bölgesinde bulunan Şakak Kıraathanesinde sahur sofrası kurulmaya devam ediyor....

Muğla’da her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan ayında da tarihi arasta bölgesinde bulunan Şakak Kıraathanesinde sahur sofrası kurulmaya devam ediyor. Kıraathane sahibi ve müşterileri tarafından düzenlenen sahur sofrasına Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, gazeteciler ve arasta esnafı katıldı.

10 yıldır devam ediyor

Muğla’da son 10 yıldır tarihi arasta bölgesinde bulunan Şafak Kıraathanesinde iftar ve sahur programı düzenleniyor. İşletme sahibi ve kıraathane müşterileri tarafından imece usulü gerçekleştirilen iftar ve sahur programında Muğla bürokratları ağırlanıyor. Arasta esnafı kentle ilgili sorunlarını ve beklentilerini yetkililere bire bir anlatıyor.

Vali ve esnaf sahurda

Arastada son olarak düzenlenen sahur programına Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Şener Oktik, gazeteciler ve arasta esnafı katıldı. Muğla Valisi Fatih Şahin sahur programında arasta esnafıyla sohbet etti. Esnafın sıkıntılarını dinledi. Sahur Programlarını organize eden Muğla Galatasaraylılar Derneği Başkanı Erol Kapiz “ Biz burada son 10 yıldır sahur programı yapıyoruz. Kentin önde gelen kişileriyle sahur yapıyoruz. Bu sayede arasta esnafı sıkıntılarını ve beklentilerini dile getiriyor. Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’den sonra Muğla Valimiz Fatih Şahin ve Rektörümüz Mansur Harmandar’ı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Şahin güzel bir gelenek

Muğla Valisi Fatih Şahin “ Burada insanlarımız kendi katkılarıyla hazırladıkları sahura katılmak çok güzel. Geçen yıl Ramazan ayında da bu sahur programına katılmıştım. Bu yılda katıldığım için çok mutluyum. Bu tür geleneklerin devam etmesini istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 563 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.