Genç Avukatlar Yemin Etti

Genç Avukatlar Yemin Etti
Muğla Barosu tarafından, mesleğe yeni başlayacak avukatlar için yemin töreni düzenlendi.Muğla Barosu toplantı salonunda düzenlenen yemin törenine, Baro...

Muğla Barosu tarafından, mesleğe yeni başlayacak avukatlar için yemin töreni düzenlendi.

Muğla Barosu toplantı salonunda düzenlenen yemin törenine, Baro Başkanı Cumhur Uzun, Baro Yönetim Kurulu Üyeleri, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat,CHP İl Başkanı Mürsel Alban, mesleğe yeni başlayacak olan11 avukat ve yakınları katıldı.

“Avukat Adalet Arayıcısıdır”

Baro Başkanı Avukat Uzun, törende yaptığı konuşmada,  şu ifadeleri kullandı:

“Bugün, uzun mücadeleler sonucu, çabalayarak ömürlerinin ciddi bir bölümünü avukat olmak için geçiren genç meslektaşlarımızın özlemlerine, mesleklerine kavuşacağı bu mutlu günlerinde birlikte olmak için toplandık.Gençlerimiz bu günlere, siz değerli ailelerimizin büyük özveri ve katkılarıyla geldi. Bu gün en başta sizin gününüz. Emeklerinizin karşılığını görme gününüz. Bu gün sizin onur gününüz, gurur gününüz. Bu nedenle ve öncelikle sizi yürekten kutluyorum.

Avukat olmanın onur ve sorumluluğuna hazır olan genç meslektaşlarım. Avukat adalet arayıcısıdır. Alınamayan bir hakkı arayan, haksızlığa uğrayanın savunanıdır. Avukatın arayıcısı olduğu adalet, tıpkı aldığımız nefes gibi insan yaşamı için vazgeçilmez değerdedir. Nasıl ki alacağımız havanın ne kadar değerli olduğunu nefes alamadığımız zaman hissediyorsak, adaletin de ne denli vazgeçilmez olduğunu bir adaletsizlikle karşı karşıya kaldığımızda hissediyoruz.

İnsan yaşamı için bu denli önemli olan adalet ve adaletin herkese adilce dağıtılması için var gücünüzle çalışın. Adaletin olmadığı yerde toplumsal huzurdan, bireysel mutluluktan ve insanın insan olduğu için sahip olduğu hakların güvenliğinden bahsedilemez.

Adalet gerçek anlamda sadece hukuk devletinde ve o devletin temeli olarak bulunur.Sizler mesleğinizi icra ederken adaletin tecellisi için sadece hukukun üstünlüğüne güvenin ve bu uğurda var gücünüzle çalışın.Zira hukukun üstün olmadığı bir ülkede, o ülkenin temeli yok olduğu gibi , böyle bir ülkede hukukçu olmanın da, avukat olmanın da bir anlamı olmayacaktır.Bir avukat olarak bu ülkeye yapabileceğiniz en değerli katkı ülkemizin hukuk devleti olmasını güçlendirmek olacaktır.

Son olarak sizlere sözüm şudur. “Hukuktan ve hayallerinizden asla vazgeçmeyin” Bu duygu ve düşüncelerle, size, mesleğimize hoş geldiniz derken, yaklaşan yeni yılınızı da bu vesileyle kutluyor, tüm katılımcıları şahsım ve baromuz adına saygıyla selamlıyorum.”

Konuşmaların ardından İzzet Karagöz, Furkan Apak, Emine,Nihal Eryılmaz, Seçil Eda Gümüş, Zübeyde Nur Argun, Çağrıl Aziz Köse, Tuğçe İlter, Nihal Gezgin,  Ender Şenyürek, Seda Toker ve Mehmet Yekta Durmaz avukat cübbelerini giyerek yemin etti.

Tören avukatlık ruhsatlarının takdimi, hatıra fotoğrafı çekilmesi ve yeni yıl kokteyli ile son buldu.

Bu haber toplam 1668 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.