Genç Çiftçilere Meslek Edindirme Kursları

Genç Çiftçilere Meslek Edindirme Kursları
Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğü İlçede genç çiftçi talihlisi yetiştiricilere proje konularına göre eğitimlerine başladı. Ortalama her eğitim döneminin 10 gün süreceği kurslarda İlçe Müdürlüğü Veteriner Hekimleri...

Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğü İlçede genç çiftçi talihlisi yetiştiricilere proje konularına göre eğitimlerine başladı. Ortalama her eğitim döneminin 10 gün süreceği kurslarda İlçe Müdürlüğü Veteriner Hekimleri ve Veteriner Sağlık Teknikerleri Teorik ve Uygulamalı eğitim planları hazırladı.

Genç çiftçi projesinden faydalanan proje talihlisi Süt sığırı ve küçük baş hayvan yetiştiricilerinin, bilinçli ve sürdürülebilir üretim yapması amacıyla düzenlenen eğitimler için; Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğü Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Fethiye Hizmet Birimi ile Protokol imzaladı. Kurs süresi boyunca Kursiyerlerin Aktif İş Gücü Hizmetleri Genelgesine dayanılarak sigortalı olmaları ve günlük ihtiyaçlarını karşılayacak ücret almaları sağlandı.

Eğitimlerin açılış konuşmasını yapan Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı ” İlçemiz24.842,764 dekar yem bitkisi ekilişi, geniş mera alanları ile hayvan yetiştiriciliğinde çok önemli bir potansiyele sahip. Bu yüzden hayvan yetiştiricilerine verilen bu eğitimleri Hayvancılık alanında yapılan desteklemeleri çok önemsiyoruz. Eğitime katılan tüm kursiyerleri kurs sonunda sınava da tabi tutacağız.Şu anda uygulamakta oldukları proje kapsamında işletmelerini düzenli olarak kontrol edip her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Genç çiftçilerimizin hem aldıkları eğitimin hem de uyguladıkları projelerin hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklamada ;4 eğitim dönemi şeklinde planlanan kurslarda kursiyerlere; sığır ırklarının tanımı, sığır ırklarının seçimi, hayvan beslemesi, hayvan hastalıkları ile mücadele ve buzağı ölümleri, merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı vb. konuların verilecektir. Hayvan yetiştiriciliği ve Çobanlık boş olan herkesin yapabileceği bir iş değildir. Günümüzde bir çoban ve yetiştiricinin bilmesi gereken hayati konular vardır. Bu hayati bilgiler kursiyerlerimize fazlasıyla verilecektir. Kursiyerlerimiz modern işletmelere götürülerek uygulamalı eğitimde alacaktır. Kursu başarıyla tamamlayan yetiştiricilerimiz mesleki bir statü kazanacaklardır.dendi

Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş ise kursiyerlerimizi ziyaretinde; Seydikemer Ziraat Odası olarak genç çiftçilere yönelik projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Oda olarak çevre illerdeki tarım ve hayvancılık fuarlarına düzenleyecekleri teknik gezilere özellikle kadın çiftçileri davet etti. Kadın çiftçilerin sigortalı olabilmek için talep ettikleri destek ve yardımların ilgili yerlere iletilmesi için çalışmalar başlattıkları müjdesini verdi.

Kursiyerlerin Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğüne, Fethiye İŞKURUMU personeline, Seydikemer Ziraat Odasına teşekkürleri ve dile getirdikleri memnuniyetleriyle eğitim günü sona erdi.

Bu haber toplam 1436 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.