Genç Hokeyci Sude Nur Kurt:  “Muğla’ya Süper Lig Şampiyonluğu getirmek istiyorum”

Genç Hokeyci Sude Nur Kurt:   “Muğla’ya Süper Lig Şampiyonluğu getirmek istiyorum”
Ege Yıldızları Spor Kulübü’nün genç sporcusu Sude Nur Kurt’un en büyük hedefi, Muğla’ya Süper Lig Şampiyonluğu getirmek. Yeteri kadar destek görmediklerini...

Ege Yıldızları Spor Kulübü’nün genç sporcusu Sude Nur Kurt’un en büyük hedefi, Muğla’ya Süper Lig Şampiyonluğu getirmek. Yeteri kadar destek görmediklerini belirten Kurt, “Moralimiz yerinde olduğu zaman elde edemeyeceğimiz başarı yok” dedi.

Sinem Korkmaz

12 yaşında Ege Yıldızları Spor Kulübü hokey seçmelerini kazanarak takıma dahil olan Sude Nur Kurt, 2 yıl içerisinde milli takıma seçilerek başarısını ortaya koydu. Toplam 10 milliliği bulunan Muğlalı hokeyci Sude Nur en büyük hedefi Muğla’ya Süper Lig Şampiyonluğu getirmek olduğunu söyledi.

Genç hokeyci, 2018 yılında okul sporları Yıldız Kızlar Hokey Türkiye Şampiyonası’nda Menteşe Halk Eğitim Merkezi Hokey takımı ile Türkiye 2’ncilik başarısını elde ettikten sonra o yıl yapılan milli takım testlerinde 200 sporcu arasında 3’üncü olarak milli takım kampına seçildi. Milli takıma giren başarılı sporcu Bulgaristan’da Doğu Avrupa Şampiyonu olan Türk milli takımında yer alırken, 2019 yılında Polonya’da yapılan Avrupa Şampiyonasında da milli takım forması giydi.

“MUĞLA’YA SÜPER LİG ŞAMPİYONLUK KUPASI GETİRMEK İSTİYORUM”

En büyük hedeflerinde biri de A Milli Takım forması giymek olduğunu söyleyen Sude Nur Kurt, “İki büyük hedefim var. Biri A Milli Takım forması giyebilmek, diğeri ise Muğla’ya Türkiye Hokey Süper Lig şampiyonluk kupasını getirmek. Rakibimiz olan takımların bütçeleri ve imkanları çok iyi. Örneğin onlar çok lüks 5 yıldızlı otellerde kalırken biz okul yurtlarında kalıyoruz. Onlar maça özel otobüsle giderken biz şehirlerarası otobüslerle gidiyoruz. Muğla’da bize resmi ve özel kurumlardan destek veren sayısı çok az. Antrenörümüz Serkan Şen çok mücadele veriyor ama onunda gücü bir yere kadar. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Menteşe Belediyesi dışında kimse sözünde durmuyor. Biz bunlara rağmen Muğla’yı Türkiye’nin her yerinde en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Özellikle Trabzon’da 16 yaş altında Türkiye Hokey Şampiyonu olduğumuzda çok mutlu olmuştum. O maça hocamız bizi uçakla götürmüştü.  Moralimiz yerinde olduğu zaman elde edemeyeceğimiz başarı yok. Çok çalışıyoruz başaracağız” dedi.

Bu haber toplam 1232 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.