Genç Sporcu Aleyna Başbuğ: “Ay Yıldızlı formanın altıda yüreğimiz kabarıyor”

Genç Sporcu Aleyna Başbuğ: “Ay Yıldızlı formanın altıda yüreğimiz kabarıyor”
12 yaşındayken Ege Yıldızları Spor Kulübü antrenörleri tarafından keşfedilen Aleyna Başbuğ’un hedefi A Milli Takım. Takıma girdikten 2 yıl sonra milli takıma seçilen Aleyna Başbuğ, “Şimdi de U19 açık alan kampına hazırlanıyorum”...

12 yaşındayken Ege Yıldızları Spor Kulübü antrenörleri tarafından keşfedilen Aleyna Başbuğ’un hedefi A Milli Takım. Takıma girdikten 2 yıl sonra milli takıma seçilen Aleyna Başbuğ, “Şimdi de U19 açık alan kampına hazırlanıyorum” dedi.

Sinem Korkmaz

Ege Yıldızları Spor Kulübü’nde küçük yaşlarda spor hayatına başlayan ve bir çok başarı elde eden Aleyna Başbuğ milli takımda ter dökecek. Aynı zamandan Muğla’yı Hokey branşında Süper Lig’de temsil eden takımında yer alan Başbuğ, hokey sahaları olmamasına tepki gösterdi.  “Muğlaspor için yeri göğü inletenler, Menteşe’nin tek Süper Lig Takımı ve onlarca milli hokeyci için sessiz ve ilgisiz kalıyorlar” diyerek ilgisizlikten dert yanan Aleya Başbuğ, “Hala antrenmanlarımızı futbol sahasında yapmak zorunda kalıyoruz. Hokeyde ki en büyük eksiğimiz hak ettiğimiz değeri tam anlamıyla alamamış olmamız” dedi.

“HEDEFLERİM HER GEÇEN GÜN YÜKSELİYOR”

Haftanın altı günü atrenman yaptıklarını söyleyen genç sporcu Aleyna Başbuğ, “Haftanın 3 günü sabah fitnessımız oluyor, bazı günlerde akşamüstlerine koşu ekliyoruz. Kendimizi bir üst seviyeye taşıyabilmek için sıkı bir antrenman içerisindeyiz. Milli takıma 2017-2018 sezonunda Bulgaristan’da yapılan U15-5s açık alanında oynadım. 2. Polonya’da U16-5s turnuvasıydı. Ondan ayrı U18 salon kampına gittim. A milli takım salon kampına gittim. U15-U16 açık alan kampına gittim. Şimdi de U19 açık alan kampına hazırlanıyorum. Hedeflerim her geçen gün yükseliyor” şeklinde konuştu.

“OTOBÜS YOLCULUKLARINDA HARAP OLUYORUZ”

Muğla’da hakettikleri değeri göremediklerini söyleyen Aleyna Başbuğ, “Muğla’da süper ligte olan bir takıma bence gereken değer tam anlamıyla verilmiyor. Çünkü oynadığımız saha ile antrenman yaptığımız saha aynı değil. Bize hokey sahası yaptırılacak diye bilgilendirilmiştik fakat hala yapılmadı. Biz hala futbol sahasında antrenman yapmak zorunda kalıyoruz. Malzeme konusunda zaten Gençlik Spor ellerinden geldiğince bize destek olmaya çalışıyorlar ama yeterli olmuyor. Çoğu sporcu kendi malzemelerini kendileri almak zorunda kalıyorlar. Çoğunun da maddi durumu yetmiyor. Çoğu sporcu kötü malzemeyle ve malzemesiz oynamak zorunda kalıyor. Turnuvalara giderken otobüs yolculuklarında harap oluyoruz. Biz çoğu zaman kişisel araç vermiyorlar. Bu yüzden çok sıkıntı çektik. Hokeyde ki en büyük eksiğimiz hak ettiğimiz değeri tam anlamıyla alamamış olmamız” dedi.

“GİTTİĞİMİZ HER YERDE BİR İZ BIRAKIYORUZ”

Muğla’yı Süper Lig’de temsil etmenin tarifsiz bir duygu olduğunu belirten Başbuğ,  “İnsanlar bizi biliyor, tanıyor. Çoğu zaman bazı esnaflar bizi bildikleri için bize destek oluyorlar. Gittiğimiz her yerde bir iz bırakabiliyoruz. Muğla’yı Türkiye’de tanıtıyoruz. Bulunduğumuz konum, başarılı bir konum fakat dediğim gibi  biz Muğla’yı başarı olarak herkese tanıtırken, kendi şehrimizde tanınmıyoruz. Bu durum bizi biraz üzüyor. Yerel yöneticilerimizde bu anlamda destek bekliyoruz” dedi.

Genç sporcu Başbuğ sözlerini şöyle sürdürdü: “Milli takım forması giymek tarif edebileceğim bir şey değil fakat çok gurur verici olduğunu söyleyebilirim. Sonuçta Ay Yıldız’lı formayla bir yere gidiyorsunuz ve ülkenizi temsil ediyorsunuz. Ne kadar anlatmaya çalışsam da bunu beceremem. Ay Yıldızlı formanın altıda yüreğimiz kabarıyor.”

Bu haber toplam 445 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.