Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yıldönümü kutlamaları kapsamında Muğla’da çelenk sunma töreni gerçekleştirildi....

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yıldönümü kutlamaları kapsamında Muğla’da çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Muğla’da kutlama kapsamında, saat 19:19'da Atatürk Stadyumu'nda ve tüm balkonlardan İstiklal Marşı söylenecek.

Neval Çolak

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yıldönümü, coronavirüs tedbirleri gereği ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da sade bir törenle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Muğla’nın Menteşe ilçesinde Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Düzenlenen törende, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Bahattin Gümüş, milletvekilleri, daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri hazır bulundu.

Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, “Gençlerimiz Türk Milleti’nin geleceği, yarınlarımızın teminatıdır. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi olarak yetişmeleri için çalışmak hepimizin en önemli görevidir” dedi.

İlman konuşmasına şöyle devam etti:

“101 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da milli mücadele için Samsun’a attığı ilk adım Türk Milleti’nin bağımsızlığını kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. Büyük Türk Milleti’nin vatanı ve değerleri için verdiği milli mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 101. yıldönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını gönülden yaşamaktayız. Geçmişine, tarihine, kültürüne, özüne bağlı sahip çıkan ve gençlere aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptir.Gençlerimiz Türk Milleti’nin geleceği, yarınlarımızın teminatıdır. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi olarak yetişmeleri için çalışmak hepimizin en önemli görevidir. Atatürk’ün deyimiyle ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ sözünü rehber edinen gençler, her alanda geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi inşa edeceklerdir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı kutluyor, bu toprakları bize vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın çağrısıyla Muğla’da da saat 19:19'da Atatürk Stadyumu ve tüm balkonlardan İstiklal Marşı söylenecek.

Bu haber toplam 473 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.