“Genel Kurmay Başkanını işin içinde sandım”

“Genel Kurmay Başkanını işin içinde sandım”
MUSTAFA İNCİ- Marmaris’e helikopterlerin gitmesini sağlayan Ankara Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral Ünsal Coşkun “ Darbe yapıldığı saat 22.15...

MUSTAFA İNCİ- Marmaris’e helikopterlerin gitmesini sağlayan Ankara Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral Ünsal Coşkun “ Darbe yapıldığı saat 22.15 sıralarında Genel kurmaydan bana mesajla geldi. Genel Kurmay Başkanının Akıncı Üssüne gittiğini öğrendim. Genel Kurmay Başkanın da işin içinde olduğunu sandım” dedi. Cumhuriyet savcısı ‘Ünsal Coşkun’un Cumhurbaşkanına azmettirmek suçundan değil, asli faili olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi

Yurtta Sulh Konseyi üyesi olduğu iddia edilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast davasından yargılanan Ankara Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral Ünsal Coşkun Muğla’da hakim karşısına çıktı.

Coşkun ifadesinde “O sabah Ege Ordu Komutanlığından telefonla aranarak, öğleden sonra faaliyetlerinin biteceğini, Balıkesir ile bir planlamanın yapılıp yapılmayacağını sordular. Ben de yapılabileceğini söyledim. Saat 16.00 gibi yeni Alay Komutanı Murat Dağlı telefonla aradı. Ben de kendisine Ege Ordu Komutanlığı’nın bir faaliyetinin olabileceğini ilettim. Bana Tugay’a giriş saatini sordu. Herhangi bir detay verilmediğini söyledim. Bu sırada kuvvet komutanının Kara Havacılığa geçtiği söylendi. Biz de oraya gittik. Kuvvet Komutanı uçuşların kısıtlandığını söyledi. İstanbul’a gideceği için uçak hazırlattı. Ancak saat 22.00 gibi Genelkurmay Başkanı ile görüştüğünü ve uçağa gerek kalmadığını söyledi. Murat Dağlı aradı ve uçuş yasağının kaldırıldığını söyledi” dedi.

Coşkun “Saat 22.00 sıralarında Genelkurmay Başkanlığından 6 helikopter talep edildi. 6 helikopter kalkış yaptı. 2 Helikopter Genelkurmay’a 4 helikopter Akıncı Üssü’ne geçti. Daha sonra Genelkurmay Başkanını bu helikopterlerle Akıncı Üssü’ne geçtiği bildirildi. Biz bunu bir VIP uçuş olarak algıladık. Ben diğer Alaylarda da 4 helikopterin hazır olmasını istedim. Malatya Alay Komutanı telefon ile aradı. Sıkıyönetim kararı alındığın ve ne yapacağını sordu. O esnada bu bilgi bana da ulaşmıştı. Ben de bu emrin bana ulaştığını Genelkurmay’ın emrini yerine getirmemizi söyledim. Murat Dağlı İzmir Çiğli’ye 4 helikopterin gittiğini ve görev için beklediğini söyledi. Daha sonra Ali Yarbay ile telefonda görüştüm. Çiğli’ye gitmek üzere olduklarını söyledi. Ben de faaliyetleri takip etmeye başladım. Saat 04.00 gibi Ali Yarbay telefon ile beni aradı. Dalaman’da yakıt ikmali yapamadığını ve araziye iniş yaptığını ifade etti. Ben de tekrar Dalaman’a gitmesini ve yakıt işini çözeceğimi söyledim. Bu durumu Murat Albay’a telefon mesajı ile bildirdim. Onun da bu görevde olduğunu beni arayınca öğrendim. Imsık Havaalanına gittiklerini söyledi. Ben Imsık komutanını arayarak gelen helikopterlere yakıt konusunda gerekenin yapılmasını söyledim. Ali Yarbay ile yaptığım görüşmede Çiğli’ye doğru yola çıktıklarını, helikopterde bir yaralının olduğunu söyledi. Ben Dalaman Hava Meydan Komutanlığında kimse ile yakıt verilmesini konusunda irtibatım olmadı” dedi.

Coşkun, “İddianamede suikast planı eylemcisi olarak telefon görüşmelerim olduğu iddia ediliyor. O gece yaptığım görüşmeler bunlardır. Emirler Genelkurmay’dan gittiği için benim faaliyetler ile ilgili bilgim yoktu. 03.00 gibi Cumhurbaşkanımızı televizyonda açıklama yaparken gördüm., böyle bir plan içinde olsam, beni arayan pilotlara Cumhurbaşkanı’nın televizyonda açıklama yaptığını söyler ve orada ne yapıyorsunuz diyerek uyarmam gerekirdi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hadi Çakan, ‘Sıkıyönetim emri nerden nasıl tebliğ edildi’ sorusuna Ünsal Coşkun, “Genelkurmay Başkanlığı karargahından gelen mesaj ile aldık. Gelen herhangi bir isim yoktu. Bende Genelkurmay Başkanını Akıncı’ya gidiyor olması, bunun bir bütün içerisinde yapıldığı kanaati uyandırdı” dedi.

Cumhuriyet Savcısı’nın ‘Ünsal Coşkun’un Cumhurbaşkanına azmettirmek suçundan değil, asli faili olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. Mahkeme sanığa dönerek, ‘Savcının bu iddiası ve talebi ile ilgili ne diyeceksiniz’ diye sorması üzerine Ünsal, “Bu konuda bir şey demeyeceğim. Avukatım ile konuşacağım. Ondan sonra savunma yapacağım” dedi

Bu haber toplam 694 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.