“Genel Merkez Mete’nin adaylığını teyit etmeli”

“Genel Merkez Mete’nin adaylığını teyit etmeli”
1 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan AK Parti Muğla İl Kongresi öncesi adı, il başkan adayları arasında geçen Süleyman Reyhan, sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Reyhan, “1 Şubata günler kala genel merkez tarafından il...

1 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan AK Parti Muğla İl Kongresi öncesi adı, il başkan adayları arasında geçen Süleyman Reyhan, sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Reyhan, “1 Şubata günler kala genel merkez tarafından il başkalığına devam kararının verildiğini ifade eden Sayın Kadem Mete kardeşimizin adaylığını genel merkezimiz ile net teyit etmesi ya da merkezin bu hususu net bir dille açıklığa kavuşturması elzemdir” dedi.

Sinem Korkmaz

1 Şubat tarihinde gerçekleştirileceği açıklanan AK Parti İl Kongresinde, mevcut başkan Kadem Mete’nin genel merkezin adayı olduğu yönündeki ifadelerine rağmen, AK Parti genel merkezince adaylık açıklamasının henüz yapılmamış olması sürece ilişkin belirsizliğe yol açtı. Bu süreçte adı il başkan adayları arasında geçen Süleyman Reyhan, yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Reyhan, süreçle ilgili olarak il başkanı adaylığını genel merkeze ilettiğini söyleyerek, “Son bir buçuk yıldır tabandan gelen istek üzerine bu kongrede aday olmam hususunda ciddi bir baskı olmuştur. Bu isteklere kurucu kimliğim, partime olan sevgim nispetinde kayıtsız kalmayarak geniş istişareler sonucu il başkanlığına adaylığımı teamüllere uygun bir şekilde, ölçülü bir şekilde genel merkezimize ilettim” dedi.

Gelinen noktada bir polemik ve muğlaklığın söz konusu olduğunu söyleyen Reyhan,  “1 Şubat’a  günler kala genel merkez tarafından il başkalığına devam kararının verildiğini ifade eden Sayın Kadem Mete kardeşimizin adaylığını genel merkezimiz ile net teyit etmesi ya da merkezin bu hususu net bir dille açıklığa kavuşturması elzemdir. Nihayetinde karar verilmişse ve bu karar Cumhurbaşkanımızın talimatı üzerine verilmişse, bu talimat ciddi bir disiplin ve teamüllere uygun bir açıklama ile AK Partimizin tüm teşkilatlarına ve kamuoyuna ifade edilmelidir. Kuşkuya maal verilmemelidir. Öyle ki şu an tabanda il başkanının algı yönettiği şaibelerinin de önüne geçilmiş olunur. Partimizin yıpranmaması mevcut başkanında yıpranmaması acısından temel şart net olmaktır” dedi.

“Kongremize atanan İl başkan adayımız kim olursa olsun bizim kardeşimizdir” diyen Süleyman Reyhan, açıklamasına şöyle devam etti:

“Oluşacak il yönetimini desteklemek varsa eksikleri usulünce uyarmak 2023’e gönül birliği ile bir ve beraber gitmek, biz parti büyüklerine düşen en büyük olgudur. Bizler bu olgunluktan şaşmadan halen il başkanımız olan Sayın Kadem Mete’ye kongremize dair olan hazırlıklarında başarılar dileyerek kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyoruz. 1 Şubat 2021’de yapılacak olan il kongremize giderken genel merkezimize il başkanı yapacağı adayımızı açıklamasını bir an evvel resmi, usulüne uygun yapmasının da önemli olduğunu vurgular,  kafalardaki soru işaretini ortadan kaldırmasını arzu ediyoruz.”

Bu haber toplam 576 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.