Gıda ve Kontrol Genel Müdüründen Muğla’ya Ziyaret

Gıda ve Kontrol Genel Müdüründen Muğla’ya Ziyaret
Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk Ortaca’yı ziyaret etti.Yaş Meyve ve Sebze sektörlerinde faaliyet gösteren üretici ve ihracatçılarımızın yoğun olduğu Ortaca ilçemizde, Gıda ve Kontrol...

Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk Ortaca’yı ziyaret etti.

Yaş Meyve ve Sebze sektörlerinde faaliyet gösteren üretici ve ihracatçılarımızın yoğun olduğu Ortaca ilçemizde, Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk, Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Fırat ERKAL, Limon, Portakal, Nar ve Domates Üretici, aracı, komisyoncu ve ihracatçılarının katılımı ile bilgilendirme ve sektör sorunlarını değerlendirme toplantısı gerçekleşti.

Tarım ve Orman İl Müdürü Erkal yaptığı konuşmada "Domates ve Narenciye'nin İlimizin önemli ihracat kalemleri olduğunu, fakat son zamanlarda yaşadığımız iklim değişikliklerinin önümüze sorun olarak çıkıyor dedi. Erkal, şunları söyledi.  "Akdeniz Meyve Sineği ve Tuta Sineği ciddi anlamda sorun,  kimyasal ve kültürel anlamda mücadele etmemiz gerekiyor. Fakat örtü altı yetiştiriciliğinde yapısal sorunlarımız nedeniyle tam anlamıyla başarıya ulaşamıyoruz. Bunun için mevcut seraların modernleştirilmesi hususunda Kırsal Kalkınma Desteklerinin sahadaki uygulama şartlarının iyileştirilmesi ve kaynak artırımına gidilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Toplantıda Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk yaptığı konuşmada;  Yaş Meyve ve Sebze İhracatı ile ilgili Avrupa'da ve Rusya'da ciddi pazarımız mevcut. Artık Dünya pazarına üretim yapıyoruz, ürettiğimiz ürünleri dünya standartlarında üretmezsek yaptığımız üretimin hiçbir anlamı yok. Bununla ilgili 2 önemli madde var; birincisi, Karantina zararlılarından ari olan ürünler üretmek, domates güvesi gibi. İkincisi ise, yaş meyve ve sebze üretiminde karşılaştığımız tüm zararlılarla mücadele ederken dünyanın kabul ettiği, belirlenmiş limitlerin üzerine çıkmamamız gerekli." Diye konuştu.

Toplantıdan sonra üretici ve ihracatçılarla birlikte üretim alanlarını dolaşan Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk, sorunları yerinde inceleme fırsatı buldu.

Bu haber toplam 709 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.