“Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık”

“Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık”
Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla Menteşe’de bulunan Kapalı Pazar yerinde vatandaşlara, üzerinde...

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla Menteşe’de bulunan Kapalı Pazar yerinde vatandaşlara, üzerinde ‘Alo 174 Gıda Hattı’ logosu ile Tarım Orman Bakanlığı’nın “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” kampanyasının maskotu Cano’nun logosunun bulunduğu bez çanta dağıtıldı.

16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Menteşe’de bulunan Kapalı Pazar yerinde vatandaşlara bez çanta dağıtımı yapıldı.

Dağıtımda İl Müdür Yardımcıları Muhammed Sevinç ile Enver Aydın, Gıda ve Yem Şube Müdürü Yıldırım Yurdusev ile şube personeli hazır bir araya geldi.

Her üç gıdadan birinin çöpe gittiğini belirten İl Müdür Yardımcısı Muhammed Sevinç, “Ülkemizde ve dünyada gıda israfı inanılmaz boyutlara ulaştı. Covid-19 pandemisi ile savaşmaya devam ettiğimiz bu günlerde gıda arzının önemi kadar gıdanın korunması ve israf edilmemesi de önem arz etmektedir. Bu zor koşullara rağmen ülkemize gıda sağlamaya devam eden çiftçilerimize teşekkür borçluyuz. Düzenlediğimiz bu etkinlikle, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Dünya Gıda Günü’nde, Bakanlığımızın ‘Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık’ kampanyasını anlatarak tüketicilerin gıda israfı konusunda bilinçlenmesini hedefledik” dedi.

Bu haber toplam 517 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.