Girgin, “Esnafın gözü kulağı 1 Mart'ta”

Girgin, “Esnafın gözü kulağı 1 Mart'ta”
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin İktidarın "yerinde karar" dönemi ile “kademeli normalleşeceğiz” açıklamasının ardından esnafın gözü ve kulağının  1 Mart’a çevrildiğini belirterek belirlenen kriterler çerçevesinde,...

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin İktidarın "yerinde karar" dönemi ile “kademeli normalleşeceğiz” açıklamasının ardından esnafın gözü ve kulağının  1 Mart’a çevrildiğini belirterek belirlenen kriterler çerçevesinde, dört risk seviyesinde planlama yapılacağını, bu risk seviyesinin hesabında  ise fiili nüfusun dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yerinde karar dönemine giriyoruz açıklamasının ardından CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Muğla’nın resmi nüfusu ile fiili nüfusu arasında büyük bir fark olduğunu bu nedenle, normalleşme için sınıflandırma yapılırken,  fiili nüfusun baz alınması gerktiğini vurguladı.

Konu hakkında yazılı soru önergesi de  verdiğini belirten Girgin konunun takipçisi olacağını belirtti.

TEDBİRLERLE BİRLİKTE MUĞLA İLK AÇILACAK KENTLER İÇİNDE OLMALI

Süleyman Girgin, "Yaklaşan turizm sezonu nedeniyle kıyılarımızda nüfus oranının artacağı açıktır. Bu nedenle, küçük esnaf ve sanatkârlarımızın, pandemi sürecindeki zorlu sıkıntılarını atlatabilmeleri, turizm sezonuna hazırlanabilmeleri için Muğla’nın ilk açılacak kentler kapsamında yer alması gerekiyor” dedi. Girgin, Esnaf Odalarıyla yaptığı görüşmelerde esnafların sabırsızlıkla normalleşme tedbirlerinin hayata geçirilmesini beklediklerini söyledi.

“KİRALAR, BORÇLAR, FATURALAR BİRİKTİ”

Girgin, pandemi boyunca her gün ortalama 273 esnafın iflas ettiğini ve kiraların, faturaların, borçların biriktiğini dile getirdi. Esnafın çaresiz, ‘aza koysam dolmuyor, çoğa koysam almıyor’  diye isyan ettiğini belirten CHP'li Girgin, esnafa bu süreçte destek verilmesi gerektiğini belirtti.

“FAİZSİZ HAZIRLIK KREDİSİ VERİLSİN”

Restoran, lokanta, kafe, spor ve düğün salonları, kantin, servisçi gibi kapalı olan esnafların normalleşme ile yeni masraflarının olacağını ve adeta sıfırdan başlayacaklarını belirten Girgin,  “esnafımız için faizsiz ‘hazırlık kredisi’ verilmesi gerekiyor” dedi.

Bu haber toplam 255 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.