Girgin’den Bodrum'daki DSİ hatları hakkında soru önergesi

Girgin’den Bodrum'daki DSİ hatları hakkında soru önergesi
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Muğla’nın Bodrum ilçesine DSİ tarafından yapılan içme suyu ana isale hattında meydana gelen arızalar ve bu arızalardan kaynaklı su kesintileri...

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Muğla’nın Bodrum ilçesine DSİ tarafından yapılan içme suyu ana isale hattında meydana gelen arızalar ve bu arızalardan kaynaklı su kesintileri nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıllarda DSİ tarafından yapılan bu hatları Meclis gündemine taşıyarak soru önergesi de veren Girgin, bu kez hatlarla ilgili mahkeme kararları ve müfettişlerce yürütülen soruşturmalarda gelinen durumu ve Bodrumluların yıllardır yaşadığı sorunların çözümü adına Bakanlığın ne gibi çalışmalar yaptığı hakkında yazılı soru önergesi verdi.

“BİN OLAN ARIZA SAYISI 2 BİNE ÇIKTI”

Girgin, "Meydana gelen arızalar; çok sayıda yerleşim alanında 72 saatlere varan su kesintilerine sebep olmasının yanı sıra, yol içinde çok büyük ölçekli çukurlar oluşturarak kazalara meydan vermekte ayrıca, sel etkisi yaratarak taşkın ve su basmalarına neden olarak toplum sağlığı adına büyük bir risk haline gelmiştir" dedi.

"Ne yazık ki Bodrum İlçemiz için en önemli sorunların başında gelen bu konu ile ilgili arz ettiğim  yazılı soru önergesinin üzerinden geçen 2 yılda “Bin” olan arıza sayısı, “2 Bin” rakamlarına ulaştı" diyen Girgin, "sorunun çözümü adına halen herhangi bir adım atılmamıştır" diyerek tepsisini gösterdi.

“HUKUKİ SÜREÇ NE DURUMDA?”

Girgin’in DSİ hatları ile ilgili verdiği soru önergesine Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Bodrum içme suyu hatları hakkında DSİ müfettişleri tarafından soruşturma yürütüldüğü cevabı verilmişti.

Bu soruşturma hakkında bilgi isteyen vekil Süleyman Girgin, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine şu soruları yöneltti:

“Patlamaların sorumlusu tespit edildi mi? Bakanlık niçin işlem yapmıyor? Müfettiş soruşturmalarının sonucu nedir? Bodrum niçin cezalandırılıyor? Mevcut ödenek ve tahsis edilecek ilave kaynaklarla turizm sezonu öncesinde yenilenmesi amacıyla Bakanlığınızca gerekli işlemlere başlanacak mıdır?”

Bu haber toplam 256 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.