Girişimci kadınlar destek bekliyor

Girişimci kadınlar destek bekliyor
Yaklaşık 5 yıl önce Muğla Halk Eğitim Merkezi’nden kurs aldıktan sonra Arasta’da bir dükkân açarak Muğla Elit Sanatevi’ni faaliyete geçiren Fatma...

Yaklaşık 5 yıl önce Muğla Halk Eğitim Merkezi’nden kurs aldıktan sonra Arasta’da bir dükkân açarak Muğla Elit Sanatevi’ni faaliyete geçiren Fatma Cankurt ve Hatice Yalçındağ, aynı zamanda kursiyerlere de eğitim vererek hem dostluk kuruyor hem de meslek öğretiyor. Fakat el emeği üretimi yapan kadınlar, yetkililerden ürünlerini gelire çevirmek için yardım bekliyor.

Sinem Karakaya

Yaklaşık 5 yıl önce Muğla Halk Eğitim Merkezi’nden kurs aldıktan sonra Arasta’da bir dükkân açarak ahşap boyama, duvar pano işleme ve çeşitli el işi süs eşyaları yaparak Muğla Elit Sanatevi’ni faaliyete geçiren Fatma Cankurt ve Hatice Yalçındağ, aynı zamanda kursiyerlere de eğitim vererek hem dostluk kuruyor hem de meslek öğretiyor. Fakat el emeği üretimi yapan kadınlar, yetkililerden ürünlerini gelire çevirmek için yardım istiyor.

Kısa zamanda özellikle emekli kadınların ve ev hanımların uğrak yeri olan Arasta’da açılan Sanatevi, Menteşe dışında ilçelerden de gelen kadınları ağırlıyor. Fakat ürettikleri ürünleri gelire çevirmek için yetkililerden yardım beklediklerini söyleyen kadınlar, “Ürettiğimiz ürünleri gelire çevirmekte zorlanıyoruz. Maalesef Muğla’mızda bu tür eserleri gelire çevirebileceğimiz bir yer yok” diyerek yetkililere seslendi.

“ÜRETİYORUZ AMA SATAMIYORUZ. YETKİLİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Amaçlarının kadınların üretmesi oluğunu söyleyen Muğla Elit Sanatevi Eğitmeni Fatma Cankurt; “5 yıl önce iki arkadaş burayı kurduk. Amacımız kadınlarında üretmesi, özellikle emekli olduktan sonra kadınlarımızın üretmeye devam etmesi için bu sanatevinde çalışmalara başladık. Sonraları yaşlı genç her kesimden katılım oldu. Kendi imkânlarımız ile yürütmeye çalıştığımız sanatevinde güzel işler çıkardık. Ancak ürettiğimiz ürünleri gelire çevirmekte zorlanıyoruz. Maalesef Muğla’mızda bu tür eserleri gelire çevirebileceğimiz bir yer yok. Yetkililere bu konu da defalarca yardım istememize rağmen yapılan bir şey olmadı” dedi.

Girişimci kadınlar destek bekliyor

Yetkililerden ürünlerimizi satabilecek bir yer istiyoruz diyen Eğitmen Hatice Yalçındağ; “Ahşap el işlerinde kullanılacak malzeme ve boyalarında bulunduğu sanatevinde bayan kursiyerlerimiz ürettikleri ürünleri gelire çeviremiyor bu nedenle diğer işleri yaparken imkânları zorluyorlar. Bizler özellikle başta Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Ticaret Odası ve Kaymakamlık gibi ilgili birimlerden ürünleri satabileceğimiz bir yer göstermelerini istiyoruz” dedi.

Sanatevinin kursiyerleri ise; “Bizler üretirken yetkililerden destek bekliyoruz. Ekonomik yönden atıl kalmak istemiyoruz. Hangi yaşta olursak olalım üretip ekonomik yönden katkı sunmak istiyoruz. Turizm kenti Muğla’da ürünlerimizi çok kolay pazarlayabiliriz. Bu konuda özellikle Büyükşehir Belediyesinden destek bekliyoruz” diye konuştular.

Bu haber toplam 594 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.