GİYDİĞİ ELBİSELERİ BİLE ÇALMIŞ

GİYDİĞİ ELBİSELERİ BİLE ÇALMIŞ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın kaldığı otele silahlı saldırı düzenleyen darbeci askerlerden Denizci Üsteğmen SAT Komando Ali Sarıbey Muğla’da...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın kaldığı otele silahlı saldırı düzenleyen darbeci askerlerden Denizci Üsteğmen SAT Komando Ali Sarıbey Muğla’da çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Muğla’nın ula ilçesinde otostop çekerken yakalanan Sarıbey’in üzerindeki giysileri Marmaris’te bir evin balkonundan çaldığı öğrenildi. Sarıbey’in mahkemede verdiği ifadede bize ne emir verildiyse onu yerine getirdik” dediği öğrenildi.

15 Temmuz akşamı TSK içerisinde ki bir takım unsurlar tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde İzmir Çiğli 2’inci Ana Jet Üs Komutanlığından kalkan 4helikopter içerisinde bulunan SAT ve MAT timleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele silahlı baskın düzenlemişlerdi. Saldıya özel harekat polislerinin karşılık vermesi sonrasında darbeci askerler İçmeler mevkiinde ormanlık alana kaçmışlardı. Darbe girişiminden 6 gün sonra Denizci Üsteğmen SAT Komando Ali Sarıbey Muğla’nın Ula ilçesinde otostop çekerler yakalanmıştı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen Sarıbey daha sonra çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sarıbey: emirleri yerine getirdik

Cumhurbaşkanına silahlı saldırıda bulunan Denizci Üsteğmen SAT Komando Ali Sarıbey “ Biz tüm talimatları Tümgeneral Gökhan Şahin ve Astsubay Zekeriya Kuzu’dan aldık. Bize ne emir verdilerse biz onu yerine getirdik” dedi. 4 gün boyunca ormanlık alan içerisinde saklandıklarını söyleyen Ali Sarıbey “ otel baskının ardından ormanlık alan içerisine gittik. 4 gün boyunca orman içerisinde saklandık. Daha sonra bölgeden ayrılmaya karar verdik” dedi. Bu arada Denizci Üsteğmen SAT Komando Ali Sarıbey’in üzerindeki sivil kıyafetleri Marmaris’te bir evin balkonundan çaldığı öğrenildi. Öte yandan Muğla’nın Ortaca ilçesinde Ortaca Adliyesinde görevli Hakim Mahmut Küçük FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan hakim Muğla’da çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aramalar devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan ve daha sonra ormana kaçak askerlerin yakalanması için operasyonlar sürdürülüyor. Muğla’nın Marmaris, Bodrum, Datça ilçelerinde darbeci askerlerin yakalanması için 300 komando, 400’e yakın jandarma ve polis ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu haber toplam 1360 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.