Giyim devi iflas etti! 100'den fazla mağazasını kapatıyor

Giyim devi iflas etti! 100'den fazla mağazasını kapatıyor
Moda perakendecisi Express Inc, iflas koruma başvurusunda bulundu ve 100'den fazla mağazasını kapatacağını duyurdu. Şirket, değişen tüketici alışkanlıkları ve artan mali zorluklar gibi bir dizi zorlukla karşı karşıya kaldı.

Express, Delaware'deki iflas mahkemesine hem varlıklarının hem de yükümlülüklerinin 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında olduğunu belirterek iflas koruma başvurusunda bulundu.
Şirket, bu zorluğun üstesinden gelmek için finansal yeniden yapılandırmaya çalışıyor.
Express, iflas süreci boyunca normal faaliyetlerini sürdürmeyi ve mağazalarının bir kısmını satmayı planlıyor.

104504052-gettyimages-690986518-express.webp

Kapanacak Mağazalar:

Express, yaklaşık 95 Express perakende satış noktası ve tüm UpWest mağazalarını kapatacağını duyurdu. Kapanacak mağazaların belirli yerleri henüz açıklanmadı. Şirketin web sitesine göre, Express şu anda ABD ve Porto Riko'da yaklaşık 530 mağaza işletiyor.

Express, değişen harcama alışkanlıkları ve temel olmayan mal kategorilerinde artan fiyat duyarlılığı gibi zorluklarla karşı karşıya kaldı. Bu durum, zayıflayan tüketici talebine ve satışlarda düşüşe yol açtı. Şirket ayrıca artan kira maliyetleri ve tedarik zinciri sorunlarıyla da mücadele etti.

Express, perakende mağazalarının ve operasyonlarının önemli bir bölümünün satın alınması için WHP Global liderliğindeki bir konsorsiyumdan bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu aldı.
Satış işleminin tamamlanması halinde, Express markası bazı mağazalarda faaliyet göstermeye devam edebilir. Ancak, iflas ve mağaza kapanışları, şirketin çalışanları ve müşterileri üzerinde önemli bir etkiye sahip olacak.

Kaynak:Halk TV

Bu haber toplam 17038 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.