GÖCEK TÜNELİ 2032’YE KADAR ÜCRETLİ OLACAK

GÖCEK TÜNELİ 2032’YE  KADAR ÜCRETLİ OLACAK
Türkiye’nin tek ücretli tüneli olan Göcek Tüneli’den 2032 yılına kadar ücret alınacağı açıklandı. Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete “Göcek...

Türkiye’nin tek ücretli tüneli olan Göcek Tüneli’den 2032 yılına kadar ücret alınacağı açıklandı. Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete “Göcek Tüneli’nin sözleşmesini Ak Parti Hükümeti yapmadı. Ak Parti’den önceki koalisyon hükümeti yaptı.  Anlaşma gereği 2032 yılına kadar geçişler ücretli olarak. Buna resmi kurum araçları dahil” dedi. İl Başkanı Mete sözleşmeyi koalisyon hükümeti yaptı demesine karşın Göcek Tünelinin sözleşmesinin 14 Kasım 2003'te Karayolları Genel Müdürlüğü ile işi üstlenen Lider İnşaat firması tarafından imzalandığı ortaya çıktı.Kurumlardan para alınıyor

Türkiye’nin tek ücretli tüneli olma özelliğini taşıyan Göcek Tünelinden ambulanslardan geçiş ücreti alındığı iddialarına Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’den yanıt geldi. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Kadem Mete “ Tünelin sahipleri ile ulaştırma bakanlığımız görüştü.Yap işlet devret modeliyle Türkiye’nin ilk tünelidir. Bu protokolü Ak parti Hükümeti imzalamadı. Bizden önceki koalisyon hükümeti imzalamıştır.  Kimseye zorla tünelden geçirmiyoruz.  İsteyen eski karayolundan gidebilir. Devletin bir çok kurumundan ücret alınmıyordu. Firma bazı kurumlardan ücret alıyor. Belediye nasıl hizmet parası alıyor ise  tünel sahipleri de alıyor.  Kurumlardan para alınıyor. Alınmaya devam edilecek. Göcek Tüneli’nin sözleşmesini Ak Parti Hükümeti yapmadı. Ak Parti’den önceki koalisyon hükümeti yaptı.  Anlaşma gereği 2032 yılına kadar geçişler ücretli olarak. Bunu 2026 yılına düşürmeye çalışıyoruz” dedi.

Doktor Belediyenin doktoru

Medyada yer alan görüntüler tamamen bir kurgudan ibaret olduğunu söyleyen Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete “ Tünel üzerinden Ak Parti’yi bölgede yıpratmaya çalışıyorlar.  Ambulanstan ücret alınması olayı tamamen kurgudur. Söz konusu araç ambulans değildir.  Muğla Büyükşehir Belediyesine ait olan bir araçtır. Doktor Muğla Büyükşehir Belediyesinde çalışan bir doktordur” dedi.

Sözleşme 2003’te imzalandı

Ak Parti Muğla İl Başkanı Mete sözleşmeyi koalisyon hükümeti yaptı demesine karşın Göcek Tünelinin sözleşmesinin 14 Kasım 2003'te Karayolları Genel Müdürlüğü ile işi üstlenen Lider İnşaat firması tarafından imzalandığı ortaya çıktı.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 4774 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum