Gökmen, Aras’ı istifaya davet etti

Gökmen, Aras’ı istifaya davet etti
AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın Bodrum Belediyesi’ nden kiraladığı yerle ilgili iddialar hakkında...

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın Bodrum Belediyesi’ nden kiraladığı yerle ilgili iddialar hakkında bir basın açıklaması yaptı. İlçe Başkanı Gökmen, Başkan Aras'a ‘İstifa etmeyi düşünüp düşünmediğini’ sordu.

Geçtiğimiz günlerde Sabah Gazetesi'nden Sema Alim Dalgıç imzasıyla yayınlanan "CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras Kamu Malına Çöktü" başlıklı haberin ardından, Bodrum Belediyesi de bir açıklama yapıp, bahse konu haberin gerçekler ve toplumu bilgilendirmekten uzak olduğunu iddia etmiş ve ortada hiçbir hukuksuzluk bulunmadığını duyurmuştu.

İddialarla ilgili basına yazılı bir açıklama gönderen AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, haberdeki konularla ilgili Belediye Başkanı Aras'a bazı sorular yöneltti.

ÇÖZÜM ÜRETEMEMEK

Yazılı basın açıklaması ile Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'a istifa edip etmeyeceğini soran Gökmen “Sayın Belediye Başkanımız’ ın basın açıklamasından edindiğimiz kanaat, Başkanın Bodrumlu hemşerilerimize uyguladığı malum, zalim ve acımasız uygulamaların hiç birini kendisine uygulamadığıdır. Tıpkı malum belediye başkan yardımcısının kendi evinin önünü kaymak asfalt yapıp Turgutreis Halkı’nın toz toprak içinde yaşamasına hiçbir çözüm üretmemesi gibi! AK Parti olarak Bodrum’da huzur, adalet ve hemşerilerimize eşit uygulamalar istiyoruz.” diye belirtti.

“Sayın Aras’ ın Bodrum’u, Bodrumlu hemşerilerimizle birlikte yönetip, yandaşlık, ayrımcılık ve adam kayırmazlık yapmazsa her zaman yanında olacağımızı da bilinmesini isteriz.” diyen AK Parti İlçe Başkanı, yazılı açıklaması ile “Belediye’den kiraladığım mülke, ortak aldım, diyorsunuz! Ortak almanız, Belediye ile imzaladığınız kira sözleşmesine göre yasak değil mi? Ortak almak için Belediye Encümeni’nden bir izin aldınız mı? Aldınızsa hangi tarihte aldınız? Bu işletmeye Resmi olarak hangi tarihte ortak aldınız? Adi ortaklık sözleşmenizin içeriği nedir? Tahliye taahhütnamesini noterden mi verdiniz? Hangi tarihte verdiniz?  Kiracı olduğunuz Belediye’ye ait mülkle ilgili olarak, kira süresi sonunda, ihale sürecini başlatarak, örnek bir davranış sergilemeniz gerekmez miydi? Belediye Başkanı seçildiğiniz andan itibaren adi ortaklık olarak dahi olsa Belediye ile kira ilişkinizi sürdürmeniz, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 28. maddesine göre mutlak aykırılık olduğunu biliyor musunuz?  Kiracı olduğunuz belediyeye ait mülkte bulunan yapılara ilişkin Yapı Kayıt Belgesi alan ortağınızla iş ilişkiniz, devam ediyor mu? Yapı kayıt belgesinin iptali için belediye olarak bir girişim yaptınız mı? Kiraladığınız yerin bir kısmı meyhane olarak işletildi mi?  Burada size ait vergi belgeleri ve ruhsat kullanıldı mı? Açılışına katıldınız mı? Sahillerde iskelelere karşı olduğunuzu söylüyorsunuz, peki sahibi olduğunuz Kefi Beach önünde bulunan, sözleşme süresi biten ve mevcut durumda kaçak yapı olan halen restaurant olarak kullandığınız iskeleyi ne zaman yıkacaksınız? Kamuoyunda büyük tepki toplayan ve suç teşkil eden belgeler karşısında istifa etmeyi düşünüyor musunuz?” sorularını sordu.

Bu haber toplam 1066 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.