Gökova Alaçatı’ya rakip

Gökova Alaçatı’ya rakip
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla’da turizmi 12 aya yaymak için çalışmalar sürüyor. Gökova’da bulunan uçurtma sörfü...

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla’da turizmi 12 aya yaymak için çalışmalar sürüyor. Gökova’da bulunan uçurtma sörfü yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Alaçatı’ya rakip olan Gökova’da Kitesörf alanına geçen yıl 8 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl ise 10 kiki ziyarette bulundu. Bölgede incelemelerde bulunan Muğla Valisi Fatih Şahin’de Kitesörf’ün denemesini yaptı.

Muğla Valisi Fatih Şahin, turizmi çeşitlendirmek ve 12 aya yaymak amacıyla projelendirilen Sakar Tepe Seyir Terası ve Akçapınar Uçurtma Sörfü Alanı'nda incelemelerde bulundu.

Vali Şahin, Muğla Valiliği'ne bağlı Muğla El Sanatları Şirketi (MELSA) Müdürü İbrahim Akoğlu ile Sakar Tepe Seyir Terası'nda incelemelerde bulunan Vali Şahin, kültür turizmiyle ilgili gün yüzüne çıkmamış değerlere değer katarak, ticari birer ürün haline getirerek bölgenin potansiyellerini turizme kazandırmaya devam ettiklerini söyledi.

Özellikle Muğla ve çevresinde bir çekim merkezi oluşturma çabasında olduklarını belirten Şahin, “Yapılan projelerle hem turizmi çeşitlendirmek hem de turizmin süresini uzatmayı hedefliyoruz. Bunun için hedeflerimizin arasındaki yerlerden birisi Sakar Tepe Seyir Terası projesiydi. Burası Gökova Körfezi'nin gözlemlenebildiği çok nadide bir mekan. Burayı MELSA aracılığıyla 100 bin liralık bir yatırım yaparak kullanılabilir bir hale getirdik” dedi.

Şahin, Sakar Tepe Seyir Terası'nın işletme ve gelirini sınırları içerisinde bulunduğu Kızılağaç köyü muhtarlığına devrettiklerini, amaçlarının insanların buraya geldiklerinde belli başlı ihtiyaçlarını gidererek, dünyanın en güzel manzaralarından birisiyle baş başa kalmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

Sakar Tepe'nin900 metreyüksekliğinde bir tepe ve aşağısında mavi ile yeşilin birleştiği harika bir manzara olduğunu kaydeden Şahin, Sakar Tepe'yi yerli ve yabancı turistlere kazandırdıkları için mutlu olduklarını, insanların buraya olan ilgisinin her geçen gün arttığını dile getirdi.Vali Şahin, daha sonra Akaçapınar kitesörf alanında yaptığı incelemede ise sahilin dünyadaki en önemli kitesörf parkurlardan birisi olduğunu, burada da MELSA aracılıyla bir düzenleme yaptıklarını söyledi.

Kitesörf alanını geçen yıl 8 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini hatırlatan Şahin, ''Bu sezon da bugüne kadar 10 bin ziyaretçi sayısını aşmış durumdayız. Bu bölge giderek yükselen bir değer haline geliyor. Gökova ile Kitesörf bütünleşmiş durumda. Her türlü sportif faaliyetin yapıldığı bölgemizde, kitesörf sporunu da eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Turizmin çeşitlendirilmesi anlamında bu proje çok önemli. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz'' dedi.

Vali Şahin, kitesörf alanının geçen yıl uluslararası etkinliklere ev sahipliği yaptığına işaret ederek, bu tür organizasyonlara ilerleyen yıllarda da devam ederek turizm potansiyellerini artırmayı hedeflediklerini vurguladı.Kitesörf alanında bulunan 6 okulun denetimini MELSA'nın yaptığını dile getiren Şahin, ''Burada üst düzey bir hizmet vermek ve kuralları taviz vermeden uygulamak çok önemli. Yapılan bazı faaliyetler insana zarar verebilir. Bu nedenle burada kuralları titizlikle uygulamamız gerekiyor'' dedi.

Bu haber toplam 478 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.