Gökova Körfezine inşaat yapılmayacak

Gökova Körfezine inşaat yapılmayacak
Gökova Körfezinde SİT alanlarının imara açıldığına dair çıkan haberlere Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk tepki gösterdi. Öztürk “ Gökova Körfezinin imara açılması söz konusu değil. Gökova Körfezine inşaat...

Gökova Körfezinde SİT alanlarının imara açıldığına dair çıkan haberlere Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk tepki gösterdi. Öztürk “ Gökova Körfezinin imara açılması söz konusu değil. Gökova Körfezine inşaat yapılmayacak. Sadece köylü vatandaşımız artık oğlunu ahırda evlendirmeyecek. Köylüye ev yapma imkanı tanıdık” dedi. Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete “Entel ve danteller kahve içerken burada yaşananları bilmezler” dedi.

Köylü ahırda düğün yapmayacak

Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip olan Muğla’da Gökova Körfezinin Bakanlar Kurulu kararı ile imara açıldığı haberlerine Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk sert tepki gösterdi. Öztürk “Gökova Körfezinin imara açıldığı söylentisi gerçeği yansıtmıyor. Biz imara açmadık diyoruz. Onlar açtınız diyor. Köylülerimiz biz çocuklarımızı ahırda evlendirmek istemiyoruz diyor. Sonuna kadar haklılar. Koruma ve kullanma dengesi gözetilmiştir. Köylümüz SİT alanı var diye oğluna ev yapamıyordu.  Şimdi köylümüz derecelendirilmiş alanda evinin önüne oğlu ve kızı için bir ev yapabilecek. Köylü artık ahırda düğün yapmayacak.Bodrum’da, Marmaris’te, Datça’da Selimeye’de beton yığınlarının ruhsatlarını biz vermedik. CHP’li belediyeler verdi. Asıl biz Muğla’nın koylarını CHP’li belediyelerden koruyoruz. Gökova Körfezini imara açtığımızı söylüyorlar. İnşaat ruhsatlarını CHP’li belediyeler verecek. 16 Mart tarihinden bu güne kadar Gökova Körfezi için bir tane ruhsat vermişler mi? Veremezler. Çünkü Gökova Körfezini imara açmadık” dedi.

Entel ve danteller bilmez

Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete “ Entel ve danteller kahve içerken burada yaşananları bilmezler.  Birinci derece SİT alanlarını kesin korunacak alanlar olarak ilan ettik. Buralara çivi dahi çakamazsınız. 2’inci derece SİT alanlarını nitelikli koruma alanları ilan ettik. Buralarda tek katlı günü birlik tesisler yapılabilecek. 3’üncü dereci SİT alanlarını da sürdürülebilir alanlar ilan ettik. Buralara da buralarda inşaat yapılabilecek. Köylümüz ev yapabilecek. Yoğunluklu inşaatlara izin verildi. Gökova Körfezinde 36 bin hektarlık koruma alalını 41 bin hektara çıkarttık” dedi.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 1235 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.